Ceaiul de merișor, aliatul organismului în zilele de toamnă

Merișoarele sunt delicioase consumate ca atare sau adaugate în cereale, prăjituri sau diferite mâncăruri. Prea putine dintre noi, însă, știm că ele pot fi savurate și în ceaiuri, fie în combinație cu alte ierburi sau de sine stătătoare. Ceaiul de merisor are o savoare specială, însă principalul motiv pentru care merită să îl consumi sunt…

De ce sunt acizii grași importanți pentru organism. Sfatul nutriționistului

Acizii grași sunt esențiali pentru toate funcțiile organismului. Creierul, mușchii, sistemul circulator și respirator, pielea depind de ei. Așa că, Omega-3 și omega-6 sunt acizi grași esențiali. Alina Stoica, nutriționista și colaboratoarea blogului ne-a explicat de ce și cât de utili sunt pentru organism.  „Esențial” înseamnă că organismul nu poate produce singur acești compuși, ci…

Gustoase, dar un pericol. Alimentele care ne pot afecta inteligența

Toți vrem să  consumăm acele alimente-minune care să ne ajute organismul să funcționeze cât mai bine. Cu alte cuvinte, avem alegeri ciudate! De ce?- Căutăm super-alimentele, însă haideți să recunoaștem că, până la urmă, căutăm și acele alimente care să ne încânte papilele gustative. Chiar dacă nu sunt cele mai benefice pentru organismul nostru… Pe…

Am gătit supă cremă de morcovi împreună cu fetița mea

Oricine, oricând şi oricum poate găti atunci cand o face cu puţină pasiune şi multă iubire. Fetiţa mea,  îmi spune că atunci când intră în bucătărie, aceasta se transformă  într-un tărâm magic unde ingredientele devin culorile de pe paleta pictorului, iar rezultatul este un “tablou” frumos şi delicios. Fiecare dintre noi avem amintiri cu mirosurile…