Iarna se apropie și trebuie să avem la îndemana accesorii calduroase! Si ce poate fi mai placut decat sa iti faci singur accesoriile, fie ca sunt mănuși, fie ca sunt fulare sau căciulite ! Unde mai pui ca cel mai mare plus este faptul ca o sa te relaxezi fabricandu-le si că ai o satisfactie uriasa cand o sa obții produsul finit. Tricotatul sau crosetatul poate sa inceapa ca o activitate de familie pe care sa o desfasori in timpul liber împreună cu cei mici și poate merge pana la o adevarata pasiune, sau mai degraba o joaca serioasă. Extinsă, nu de puține ori până la “mică afacere”.
De ce sa incepi sa iti faci singur diferite piese vestimentare sau accesorii tricotandu-le sau crosetandu-le ? Simplu. Te relaxezi si te detasezi de cotidian si de gijile zilnice. Exista numeroase studii care demonstreaza faptul ca tricotataul/crosetatul sunt activitati benefice pentru corpul uman. Potrivit unui articol publicat de cei de la Independent, tricotatul reduce anxietatea, depresia, durerile cornice si poate chiar sa reduca instalarea dementei, informatii publicate de asociatia Knitting for Peace. Mai mult, psihologii spun ca tricotatul este o terapie. Concentrarea asupra fabricarii produsului te face sa uiti de problemele trecutului si te fereste de focusarea asupra grijilor viitorului. Miscarile repetitive pe care le faci au ca rezultat scaderea presiunii sangelui si eliberarea serononinei!
Sunt atat de multe motive sa te apuci de tricotat! De mica am fost atrasa de partea asta a lucrului manual, dar mi-am redescoperit pasiunea in timpul facultatii, inspirata de colega de camera care facea magie cu un ghem de lana si o croseta ( Crochetada ). Pentru mine este un hobby adus la extrem, o adevarata pasiune care sper ca intr-o buna zi sa se transforme intr-o mica afacere. Lumea este intr-o continua schimbare, iar produsele de serie devin din ce in ce mai putin cautate si pierd teren in facat celor manufacturate, fie ca vorbim despre tricotat, crosetat, croit. cusut sau fabricarea bjuteriilor sau a jucariilor.
Si ca sa nu ma laud degeaba, iata in cativa pasi simpli cum se “construieste” un fular calduros.
Primul pas : se alege materialul
Pasul doi: se monteaza ochiurile pe andrele
Pasul trei: se lucreaza numarul droit de randuri pana cand fularul este sufficient de mare
Ultimul pas : iata produsul finit
P.S. Nu uitati ca aceasta activitate, ca oricare alta facuta manual de om, necesita si rabdare. Tricotatul este un prilej bun de meditatie si de rabdare cu noi insine!
Zaina