Mereu ne dorim ca picioarele noastre să arate perfect. Pentru asta trebuie să avem în vedere îngrijirea lor în toate anotimpurile. Există multe metode de protejare şi întreţinere a călcâielor, pe care le putem aplica cu uşurinţă şi acasă, fără a fi nevoie de vizita la un salon. Vă descriem câteva moduri prin care puteţi scăpa de pielea uscată şi crăpată de pe călcâie.
Începeţi cu îndepărtarea porţiunilor îngroşate de piele de pe călcâie, prin înmuierea tălpilor în apă caldă, nu fierbinte, timp de 10-15 minute. Apoi ştergeţi-le cu un prosop.
Îndepărtaţi celulele moarte şi redaţi-vă supleţea pielii de pe călcâie urmând un ritual temeinic de îngrijire. Începe-ţi cu exfolierea, folosind o piatră ponce. Puteţi încerca şi un scrub natural din 2-3 linguriţe de zaţ proaspăt de cafea sau mălai, amestecat cu 2 linguriţe de ulei de măsline. Masaţi bine picioarele şi clătiţi-le cu apă călduţă. Repetaţi procedeul de cel puţin 2 ori pe săptămână. O altă variantă constă într-un tratament cu avocado şi ulei de măsline. Într-un blender, pasaţi o jumătate de avocado şi amestecaţi cu 2-3 linguriţe de ulei de măsline, până obţineţi o pastă. Aplicaţi tratamentul pe pielea uscată şă lăsaţi să acţioneze 15-20 de minute. Clătiţi cu apă călduţă. Evitaţi cremele şi loţiunile care au în compoziţie alcool, pentru că usucă pielea.
O dietă potrivită ne va ajuta mereu în menţinerea sănătoasă e pielii. O alimentaţie dezechilibrată şi deshidratarea ne afectează pielea, indiferent de sezon. Consumaţi zilnic o cantitate optimă de lichide, fructe şi legume proaspete şi nu uitaţi că o dietă săracă în acizi graşi Omega 3, duce la un aspect tern al pielii şi favorizează crăparea călcâielor. Cele mai eficiente produse pentru călcâie uscate sunt cele care conţin acid salicilic, vaselină şi glicerină, sau cele pe bază de aloe vera şi uleiuri esenţiale, pentru că au acţiune emolientă. Se recomandă folosirea lor, de preferinţă seara, acoperind picioarele cu şosete din bumbac şi lăsând să acţioneze peste noapte.
Citește și: