Chiar dacă nu este de sezon, având în vedere ingredientul principal, m-am gândit totuși să-ți propun această rețetă pentru zilele festive și de sărăătoare care urmează. E un tort pe care l-am pregătit de mai multe ori şi de fiecare dată ne-am bucurat de aroma încântătoare a căpşunilor.
Căpşunile au numeroase beneficii pentru sănătate. Consumul lor întârzie apariţia ridurilor, întăreşte sistemul imunitar şi ţine la distanţă bolile cardiovasculare
Tort rapid cu căpşuni
Iată de ce aveţi nevoie
Ingrediente
Pentru blat
– 100g făină
– 150g zahăr
– 2 linguriţe de zahăr vanilat
– 4 ouă
– 25g amidon
– 3 linguri cacao
– 2 linguriţe praf de copt
– 3 linguri apă fierbinte
Pentru cremă
– 400g smântână grasă
– 220g mascarpone
– 120g zahăr pudră
Pentru decor
– 400g căpşuni
Preparare
Pentru blatul de tort, se mixează ouăle cu apa la viteză mare, aproximativ 1 minut. Adăugaţi treptat zahărul. Separat, amestecaţi toate ingredientele uscate pe care le încorporaţi în cele umede. Mixaţi totul la viteză mică. Turnaţi aluatul într-o tavă rotundă tapetată şi-l coaceţi 30 de minute, la 160 de grade C.
Pentru cremă, mixaţi smântâna cu zahărul pudră. Adăugaţi brânza mascarpone şi bateţi până obţineţi o compoziţie cremoasă.
Tăiaţi aluatul în 3 părţi egale şi le ungeţi cu cremă. Decoraţi cu căpşunile tăiate felii. Daţi tortul la frigider pentru 3 ore.
Citește și: