Aceasta este o rețetă pe care am creat-o modificând rețeta mătușii mele. Am prieteni care sunt înnebuniți după acest fel de mâncare, iar de câte ori îl pregătesc ling farfuriile și râcâie resturile de pe oale.
Pentru că nu am decât feedback-uri bune la această rețetă, m-am gândit să v-o spun și vouă.
Pentru 6 poții de paste fettuccine alfredo ai nevoie de
700 g de paste fettuccine
1 cană unt
425 ml smântână
un vârf de linguriță de sare cu usturoi
3/4 cană de brânză maturată (Romano, Gouda)
1/2 cană parmezan răzuit
sare și piper după gust
Cum se prepară paste fettucine alfredo
Fierbe o oală mare cu apă în care ai pus sare. Adaugă fettuccini când a început să clocotească și lasă 8-10 minute, cât să fie al dente. Scurge-le.
Într-o cratiță sau tigaie mare, topește untul în smântână la foc mic. Adaugp sare, piper și sarea cu gust de usturoi. Adaugă ambele tipuri de brânză și amestecă până se topesc. Sosul va deveni mai gros.
Adaugă pastele peste sos și amestecă până acoperi bine toate pastele. Servești imediat.
Zaina
Citește și: