Pentru că suntem în pragul Sărbătorilor de Crăciun îți propun o rețetă simplă de frusecuri de sărbătoare. Sau cum să te bucuri alături de cei dragi de un desert cuceritor.
Fursecuri cu alune
Iată de ce aveţi nevoie :
Ingrediente
Pentru aluat
– 500g făină
– 250g unt, nesărat, la temperatura camerei
– 150g zahăr pudră brun sau alb
– 250g alune pisate
– 1 ou bătut
– 1 plic de zahăr vanilat
– un praf de sare
– 1 linguriţă rasă de scorţişoară măcinată
Pentru glazură
– albuşurile de la 3 ouă
– 350g zahăr pudră
– 5-7 picături de zeamă de lămâie
– colorant alimentar verde şi roşu, după preferinţă
Preparare
Freci untul cu zahărul până devine o cremă. Adaugi făina treptat, alunele, vanilia, sarea şi scorţişoara şi amesteci până ce totul este omogenizat. Dai coca la frigider pentru o oră.
Pe o suprafaţă presărată cu făină, întinzi aluatul într-o foaie groasă de aproximativ 1cm. Decupezi cu formele dorite trecute prin făină pentru a se desprinde uşor. Tapetezi cu hârtie de copt tava, pui fusecurile şi le dai la cuptorul preâncălzit la 180 de grade C pentru cca 25 de minute, până devin uşor maronii.
Glazura
Bateţi albuşurile spumă, apoi adăugaţi zahărul pudră şi zeama de lămâie şi bateţi la viteză medie timp de 15-20 de minute, până se formează o bezea densă. Dacă decideţi să faceţi glazură în mai multe culori, în vase separate puneţi pastă albă peste care adăugaţi colorantul preferat. Puneţi pasta într-un poş simplu şi decoraţi după preferinţă. Puteţi presăra deasupra sclipici alimentar sau bombonele decorative.
Citește și: