Iată un desert uşor de realizat şi pe placul tuturor prin conţinutul de ciocolată. Prepară-l şi nu vei dezamăgi pe nimeni când îl vei servi.
Ingrediente:
– 200g ciocolată neagră (peste 55% cacao)
– 100g unt (82%)
– 150g zahăr brun
– 50g făină
– 3 ouă
– frunze de mentă (pentru decor)
– fructe de pădure (pentru servire)
– îngheţată (pentru servire)
Preparare:
Untul şi ciocolata se topesc pe baie de abur. Lasă câteva minute la răcorit. Bate bine ouăle cu zahărul. Adaugă făina şi amestecă iar. Încorporează ciocolata topită. Amestecul obţinut se toarnă în forme mici termorezistente, pe care le umpli trei sferturi. Dă-le la cuptor maximum 12 minute, ca interiorul să rămână moale. Serveşte cu îngheţată şi fructe de pădure.