Am prieteni care, de câte ori vin în vizită pe la noi, se asigură că avem în meniu și ouă Benedict. Am încercat eu o dată o rețetă pe care am găsit-o pe net și mi-a ieșit foarte gustoasă. Și de atunci, mai mereu, mă roagă să o prepar, pentru că, spun ei, ouăle Benedict merg foarte bine cu un pahar de vin roșu.
Ouă Benedict – ingrediente – 4 porții
10 linguri unt
2 gălbenușuri
2 linguri suc de lămâie
un vârf de sare
8 ouă
4 chifle tăiate pe jumătate
8 felii de bacon
2 linguri de pătrunjel sau chives tocat
boia dulce
Ouă Benedict – mod de preparare
- topește untul într-un vas de măsurat la cuptorul cu microunde
- pune într-un blender gălbenușurile, sucul de lămâie, sarea și amestecă la viteză mare timp de cinci secunde
- cu mișcări rapide, în timp ce blenderul este pornit la viteză mare, toarnă foarte încet untul topit peste. Începe cu câteva picături, apoi toarnă cu grijă
- când e gata, sosul olandez ar trebui să fie galben pai, moale și dens. Transferă-l într-un vas mic, acoperă cu o bucată de folie de plastic și dă deoparte
- umple două treime dintr-o oală mare cu apă. Acoperă cu un capac și lasă să dea în clocot. Între timp, sparge patru ouă și pune-le în patru vase mai mici.
- când apa fierbe, dă capacul la o parte și dă focul la minimum, astfel încât să fie numai mici bule care se ridică la suprafață. Toarnă cu grijă fiecare din cele patru ouă, unul câte unul. Lasă la poșat până când albușurile sunt făcute, iar gălbenușurile încă mai tremură, asta înseamnă între 3 și 5 minute. Scoate fiecare ouă cu o lingură-strecurătoare sau cu o spatulă și pune-le pe o farfurie întinsă pe care ai așezat o bucată de prosop de hârtie. Repetă întreaga operațiune cu cele patru ouă rămase.
- Cât timp se fac ouăle, pune 4 felii de bacon într-o tigaie mare la flacără medie. Lasă să se facă, apoi întoarce pe partea cealaltă, până când devin crocante, cam 2 minute pe fiecare parte. Repetă operațiunea cu celalalte 4 felii apoi prăjește fiecare jumătate de chiflă.
- Așază jumătățile de chifle prăjite două pe câte o farfurie. Așază câte o felie de bacon pe fiecare și așază deasupra câte un ou poșat, peste care torni o lingură de sos olandez (dacă s-a întărit îl poți subșia cu 1-2 lingurișe de apă fierbinte) și presară pătrunjel sau chives. Presară și boia dacă vrei și mai multe sare, dacă e pe gustul tău.
Citește și: