Cele mai simple alimente sunt cele mai bune pentru sănătate, și acestă regulă se poate aplica în cazul nucilor, consumate de obicei ca o gustare. Mai mult:
In nuci, Mama Natura a introdus un pachet aproape perfect de proteine, grăsimi sănătoase, fibre, antioxidanți și multe vitamine și minerale. Nucile provin din regiunea mediteraneană și din Asia Centrală și au făcut parte din dieta oamenilor de mii de ani. Aceste fructe cu coajă lemnoasă sunt bogate în grăsimi omega-3 și conțin cantități mai mari de antioxidanți decât cele mai multe alimente.
Consumul de nuci poate îmbunătăți sănătatea creierului ajutând în același timp la prevenirea bolilor de inimă și a cancerului. Nucile sunt consumate de obicei ca o gustare. Cu toate acestea, ele pot fi adăugate și la salate, paste, cereale pentru micul dejun, supe și produse de panificație. Nucile sunt unele dintre cele mai sănătoase fructe oleaginoase din lume. Au în compoziţie o pleiadă întreagă de vitamine, minerale şi grăsimi sănătoase, de pe urma cărora se pot obţine o mulţime de beneficii.
Nutriţioniştii şi medicii recomandă cu încredere consumul de nuci, fie ca gustare între mesele principale, fie ca ingredient în diferite preparate culinare. Majoritatea oamenilor cunosc acum beneficiile nucilor pentru sănătate.
Există, totuşi, câteva lucruri mai puţin cunoscute despre nuci:
1. Nucile sunt bune în prevenirea aterosclerozei.
Atunci când boala s-a instalat, nucile trebuie consumate cu moderaţie: între cinci şi şase nuci pe zi.
2. Un consum moderat de nuci duce la scăderea în greutate, datorită acizilor graşi esenţiali omega 3 care acţionează asupra metabolismului grăsimilor şi care reduc nivelul colesterolului în sânge.
Citește continuarea AICI