E greu să menții pe căldurile toride un machiaj impecabil. Rimelul începe să se scurgă, rujul dispare de pe buze, iar fondul de ten ar putea începe să se prelingă. Dacă utilizezi produse potrivite pentru aceste zile, aceste neplăceri ar dispărea.
Produse alese în funcție de tipul de ten
Hidratează pielea înainte de aplicarea unui produs de machiaj. Alege fie o cremă cu textură lejeră, fie un gel sau un serum. Ai grijă să nu fie un produs prea gras pentru că machiajul nu va rezista prea mult. Pentru tenul normal sau mixt, sunt potrivite niște creme ușoare, care nu conțin alcool sau parfum. Iar în cazul în care ai acnee, alege produsele din a căror compoziție lipsește uleiul, dar care au dimeticon, substanță care absoarbe sebumul. La polul opus, persoanele care au tenul uscat trebuie să folosească un produs cu ceramide, substanțe care hidratează intens pielea.
Alegerea fondului de ten
Este important tipul fondului de ten, de aceea specialiștii îl recomandă pe cel în variantă lichidă pe bază de silicon, care este mult mai rezistent decât varianta cu ulei. Acesta din urmă, pe căldură, face ca fața să strălucească și blochează porii, în combinație cu transpirația. Siliconul acționează ca o barieră între piele și umiditate, prevenind curgerea fondului de ten, fixând foarte bine culoarea.
Cum te protejezi de soare
O piele sănătoasă înseamnă și protejarea ei împotriva efectelor negative ale radiațiilor solare ultraviolete A și B (UVA și UVB). Poți folosi, astfel, un produs fotoprotector, care te poate feri de arsurile solare, de îmbătrânirea prematură a pielii și de cancerul de piele. Produsul fotoprotector se poate folosi numai după ce ai folosit o cremă de față. Cremele protectoare cu substanțe active precum avobenzon, octinoxat și oxibenzonă, trebuie utilizate cu 20 de minute înainte de a ieși din casă. Cele cu dioxid de titan și oxid de zinc te protejează imediat, intrând imediat în piele.
Baza pentru machiaj
Pe timpul verii, după ce-ți hidratezi tenul și folosești cremă cu protecție solară, aplică o bază pentru machiaj sau primer. Astfel îl pregătești pentru aplicarea fondului de ten. Alege un produs care nu conține ulei și întinde o picătură cât un bob de mazăre. Așteaptă 5 minute și abia apoi începe să te machiezi.
Machiajul fixat cu pudră compactă
După ce ai aplicat corectorul, fixează machiajul cu o pudră compactă. Produsul absoarbe excesul de sebum și poate fi folosit și pe post de fard de obraz. Dar, dacă nu este folosită corect, pudra poate scoate în evidență liniile fine și ridurile. Vara, alege o pudră translucidă și aplic-o prin tamponare, atât pe bărbie, frunte, nas, obraji, cât și pe pleoape. Astfel, fardurile vor adera mai bine. După pudrarea tenului, folosește un șervețel pentru a înlătura excesul de pulbere.
Cum să machiezi ochii
Apelează la fardurile de ochi minerale, sub formă de pudră, pentru că acestea rezistă timp îndelungat dacă transpiri vara. Pentru aplicare ai nevoie de o pensulă cu peri scurți. Astfel, fardul nu se va împrăștia ușor.
Alege un corector solid
Întrucât petele și coșurile se accentuează din cauza căldurii și a transpirației, trebuie să le acoperi, pentru a nu fi observate. Pentru asta, aplică pe zoonele cu probleme corector solid. Îl poți tampona cu pensule sau cu buricele degetelor, Important este să nu-l întinzi, ci să-l tamponezi, pentru uniformizare.
Balsam de buze în loc de gloss
Dacă obișnuiești să folosești un gloss, renunță la acesta vara și înlocuiește-l cu un balsam de buze colorat și care să conțină vitamina E și ceară de albine. Stai departe de produsele care au în compoziție arome, acid salicilic și mentol, întrucât usucă buzele.
Trucuri pentru un machiaj mai rezistent
- după ce ai aplicat crema de față, așteaptă 5 minute, pentru ca produsul să se absoarbă bine în piele
- întinde un strat subțire de fond de ten. În caz contrar, pielea va transpira și mai mult, iar produsul se va scurge.
- când ai terminat să te machiezi, pulverizează pe față, de la distanță, apă termală.
- ai grijă să ai mereu la îndemână șervețele absorbante pentru a îndepărta transpirația, mai ales în special din zona T (frunte, nas, bărbie).
Citește și: