Se spune că expresia facială este dată de sprâncene și cum sunt acestea pensate. Un pensat incorect față de forma feței poate crea diverse expresii cum ar fi cele de permanentă mirare, de încruntare etc. De aceea este foarte important cum ne pensăm sprâncenele. Iar acum este la modă tatuarea acestora. Astfel avem o linie impusă pe care doar o respectăm prin pensare. Dar oare este recomandată o astfel de procedură?
Tot mai multe femei apelează la tatuarea sprâncenelor. Motivele pot fi mai multe: de la rărirea sprâncenelor din varii cauze, la dorința de a arăta bine mereu și de a fi în permanență machiată. Astfel, în funcție de dorința fiecărei femei, tatuarea sprâncenelor îți poate reda frumusețea chipului sau îți poate salva timp prețios.
Ce este micropigmentarea
Miruna Fuchescu, expert microdermopigmentist explică modul în care se realizează tatuarea sprîncenelor: „Tatuarea sprâncenelor se numește micropigmentare și se poate realiza prin microblading (umplerea spațiilor goale prin desenarea fir cu fir), tehnica ombre (imită accentuarea sprâncenelor cu fard, cu trecere graduală de la o nuanță deschisă spre una mai închisă) și micropowdering (tehnică de machiaj permanent, cu efect pudrat). Pentru un efect cât mai natural, tehnicile pot fi combinate între ele.”
Prin procedeul de micropigmentare se redesenează firele de sprânceană imitându-le perfect pe cele naturale, prin grosime, orientare și culoare. „Prin acest procedeu se pot umple golurile din sprânceană, se pot masca cicatrici și pot fi retușate tatuaje mai vechi fără deteriorarea firelor de păr naturale. Prin tehnica repigmentării putem reliza corecții de culoare, de formă și de poziționare a sprâncenelor, dând impresia de lifting la nivelul feței. Pigmneții care trebuie folisți sunt organici sintetici, care nu provoacă alergii și nu conțin oxid de fier care ar putea provoca decolorarea în timp”.
Cum se realizează și cât rezistă în timp
Înainte de procesul propriu-zis de tatuare a sprâncenelor, clienta se întâlnește cu microdermopigmentistul și stabilesc nuanța cea mai apropiatp de firul de păr natural și forma sprâncenelor. O ședință nu durează mai mult de două ore.
De la caz la caz, în funcție de tenul fiecărei femei și de cât de ușor este asimilat pigmentul, rezultatul poate dura între 1 și 2 ani, estompându-se treptat, ca la final să dispară complet.
Perioada de vindecare
Nu ne putem bucura de forma finală a sprâncenelor imediat după tatuare. Și asta din cauză că în perioada de vindecare, zona sprâncenelor va căpăta o culoare mult mai închisă decât cea de la final. În plus, în câteva zile pielea se va exfolia, dar acesta este un proces care nu este vizibil de cei din jur. La recomandarea specialistului, zona tatuată va trebui unsă în fiecare zi cu o cremă specială. Evităm o perioadă, praful, solarul, înotul, sauna.
Citește și:
(VIDEO) Cum să ai sprâncene perfecte în mai puțin de un minut. Sfaturile Anastasiei Soare