Deşi de cele mai multe ori ezităm să achiziţionăm acest produs considerând uneori că este prea scump şi că nu este foarte necesar în întreţinerea pielii şi înfrumuseţarea aspectului acesteia, e timpul să aflaţi ce beneficii ne oferă datorită proprietăţilor ei.
Bogată în săruri minerale naturale, precum săruri de sulf, seleniu, zinc, magneziu şi fier, apa termală acţionează benefic asupra epidermei, împrospătează, curăţă, catifelează şi netezeşte ridurile fine. Este colectată din izvoarele subterane adânci, astfel că la sursă, are o temperatură între 20 şi 63 de grade Celsius, ceea ce îi conferă o compoziţie unică care ajută la hidratare, eliminarea celulelor moarte, reducerea inflamaţiilor, iritaţiilor şi roşeaţă, oferind pielii un aspect sănătos. Îmbuteliată direct de la sursă, este exclusă posibilitatea de a conţine anumiţi compuşi care pot da reacţii alergice şi nu conţine aditivi.
Vara, când temperaturile ridicate pot cauza deshidratare, transpiraţie excesivă care duce la pierderea sărurilor din organism, expunerea la soare, fără niciun fel de protecţie, toate acestea pot provoca iritaţii ale pielii, aşa că o simplă puverizare a apei termale pe pielea afectată de caniculă ajută la calmarea ei, reducând senzaţia de mâncărime.
Utilă și după epilare…
Poate fi aplicată prin pulverizări atât pe faţă, cât şi pe corp. Ritualul trebuie repetat câteva zile la rând, în funcţie de gravitate şi nu uitaţi de consumul corespunzător de lichide. De asemenea poate fi utilă după epilare, dacă ai pielea sensibilă, după o procedură de exfoliere (pulverizată înainte de a hidrata), în cazul unor arsuri uşoare calmează senzaţia de usturime, iar rana se va vindeca mai rapid, sau pentru cicatricile rămase în urma unor intervenţii chirurgicale.
Poate fi folosită şi de către bărbaţi după bărbierit, pentru a calma pielea. Când o foloseşti pentru ten, trebuie să ţii cont de compoziţia apei termale, astfel că pentru ten uscat, este indicat un produs cu un conţinut mai scăzut de săruri, iar pentru tenul cu tendinţe de îngrăşare, optează pentru o apă cu un procentaj mai mare de săruri. Apa termală se pulverizează de la o distanţă de cel puţin 15 cm de piele şi se lasă să acţioneze 1-2 minute, apoi se tamponează uşor excesul cu ajutorul unui disc demachiant.
De menţionat este şi faptul că pe timp de vară poate deveni un aliat sigur în menţinerea machiajului pe toată durata zilei. Pulverizează apă termală pe un bureţel, cu care întinzi pe piele fondul de ten sau crema colorată obţinând astfel o bază solidă pentru machiaj. O poţi folosi şi pentru reîmprospătarea machiajului printr-o simplă pulverizare. Păstrată la frigider, efectul de calmare al pielii va fi mai intens şi ca să vă puteţi bucura pe deplin de efectele apei termale, mergeţi de câte ori aveţi ocazia în cele mai renumite staţiuni balneare de la noi din ţară, Băile Herculane şi Băile Felix.
CITEȘTE ȘI: CELE MAI BUNE 10 CREME ÎMPOTRIVA RIDURILOR
ELIXIRUL CARE O MENȚINE TÂNĂRĂ PE ELLE MACPHERSON