Nu cred că există om căruia să nu îi placă ciocolata. Consumată cu moderaţie şi dacă o alegem şi pe cea mai bună, nu poate fi un obicei atât de rău!
O ciocolată cu o concentraţie cât mai mare de cacao poate fi nu doar un desert perfect atunci când pofta de ceva dulce e de nestăpânit, ba din contră poate avea şi efecte pozitive asupra organismului prin beneficiile pe care le oferă. Studiile arată că acest tip de ciocolată îmbunătăţeşte memoria, vederea şi somnul, protejează pielea şi inima. Cacaua şi ciocolata conţin compuşi antioxidanţi care îmbunătăţesc fluxul sanguin, subţiază sângele. Este un remediu bun împotriva stresului şi a insomniei. Aşadar, să ne bucurăm din plin de tot ce ne poate oferi ciocolata înţelept aleasă şi mereu binevenită pentru a ne potoli şi satisface pofta de dulce.
Vă prezentăm o reţetă perfectă cu ciocolată, un desert ce va satisface garantat toate gusturile! Bomboane de ciocolată!
Ingrediente:
– 100g ciocolată neagră topită
– 200ml lapte
– 250g cereale cu fructe
– 100g stafide
-300g nucă
– 10 curmale deshidratate
– 50ml coniac/rom
– 2 linguri cu miere
– esenţă de vanilie după gust
Preparare:
Cerealele se pun într-un castronel şi se toarnă laptele peste ele. Lasă la înmuiat circa o oră, la temperatura camerei, amestecând din când în când. Într-un bol pune stafidele peste care torni coniacul/romul şi acoperi cu o farfurie. Stoarce cerealele bine între palme şi pune-le într-un vas de blender împreună cu stafidele înmuiate, curmalele tăiate, mierea, ciocolata, nucile curăţate bine de coajă şi vanilie după gust. Amestecă bine totul şi din compoziţia obţinută modelează sfere mici cât o nucă. Tăvăleşte-le prin cacao, fulgi de nucă de cocos, fulgi de migdale sau fistic. Puteţi opta pentru orice altă variantă de decor care să vă fie pe plac.