Ingrediente puţine, sănătoase şi timp de gătire scurt. Ce vă puteţi dori mai mult de la un fel de mâncare?
O reţetă simplă, rapidă şi un aperitiv delicios. Recunosc că eu şi familia mea suntem fani ai acestor bruschete şi că le pregătim de fiecare dată când avem ocazia şi poftă, desigur. Soţul meu nu numai că este un mare fan al acestui preparat, dar se şi implică total la pregătirea lui.
Ingrediente:
– o baghetă
– 4-5 roşii medii
– 3-4 căţei de usturoi tăiaţi mărunt ( dacă vă place usturoiul puteţi pune mai mult)
– ulei de măsline
– câteva fire de cepşoară
– sare, piper după gust
Preparare:
Tăiaţi felii ( pe diagonală ) bagheta şi cu ajutorul unei pensule de bucătărie ungeţi-le cu ulei de măsline. Peste fiecare felie puneţi roşii tăiate cubuleţe, usturoiul mărunţit şi cepşoară tăiată mărunt. Condimentaţi cu sare şi piper după gust. Pe tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt puneţi feliile pregătite şi daţi la cuptorul preâncălzit la tempereatura de 180 de grade pentru 5-10 minute, în funcţie de preferinţă.