Preparat cu piersici proaspete, acest desert este absolut delicios. Poți folosi piersici sau nectarine, dar eu îți recomand piersici curățate de acea coajă cu puf.
Pentru 8 porții (20 de minute preparare, 40 de minute coacere)
1 cană făină
1/2 cană zahăr
2 lingurițe praf de copt
1/2 linguriță sare
1/2 linguriță scorțișoară
1/2 cană lapte
3 căni piersici tăiate felii
Pentru topping
1-1/2 cană apă
1/2 cană zahăr
1/2 cană zahăr brun
1 lingură unt
1/4 linguriță nucșoară
frișcă
Mod de preparare
Încinge cuptorul. Amestecă făina, zahărul, praful de copt, sarea și scorțișoara. Încorporează laptele și amestecă, apoi adaugă piersicile. Întinde într-o tavă de copt pe care ai uns-o cu grăsime.
Pentru topping, amestecă apa, zahărul, untul și nucșoara într-o cratiță. Lasă să fiarbă, amestecă până când se dizolvă zahărul. Toarnă peste amestecul cu piersici. Lasă la copt până umplutura începe să bolborosească sau trece testul scobitorii. Asta înseamnă cam 40 de minute. Servește caldă sau rece cu frișcă.