Cu puţină fantezie şi cu multe legume, meniul de post poate deveni de-a dreptul tentant. Astăzi vă recomandăm o supă aromată cu porumb. Nu este deloc complicat și este foarte gustoasă și hrănitoare pentru zilele de post.
Iată de ce aveţi nevoie.
Ingrediente
– 1 ceapă mare
– 1 rădăcină de patrunjel tăiată cubuleţe
– 2-3 cartofi medii tăiaţi cuburi
– 1 morcov tăiat cubuleţe
– ½ ţelină tăiată cubuleţe
– 1 sfert dintr-o varză ( tăiată fideluţă)
– 1cutie boabe de porumb dulce din conservă ( 140g)
– 2-3 linguri sos de roşii
– 2-3 linguri de ulei
– câteva fire de pătrunjel verde
– sare şi piper (după gust)
Preparare
Ceapa tăiată mărunt se căleşte cu o lingură de ulei. Adăugaţi apoi ţelina, rădăcina de pătrunjel, cartofii, varza, morcovul şi restul de ulei. Lăsaţi la înăbuşit 10 minute, amestecând din când în când. Când legumele s-au înmuiat, adăugaţi boabele de porumb scurse de zeamă, 2 litri de apă caldă şi lăsaţi să fiarbă la foc mic, circa 15 minute. Adăugaţi sosul de roşii, potriviţi de sare şi piper şi mai lăsaţi să dea în 2-3 clocote. Presăraţi pătrunjelul tocat şi acoperiţi cu un capac ca să se aromatizeze.
Citește și: