Iată un desert care pe mine m-a cucerit din prima! Încercaţi să-l pregătiţi şi nu veţi fi dezamăgiţi.
Ingrediente:
– 10 pişcoturi
– 1 ciocolată neagră (200g)
– 10 linguri de zahăr pudră
– 250g mascarpone
– 150g mix de fructe deshidratate
– 250g frişcă
– 100g cremă de brânză
– 1 pliculeţ cu gelatină
Preparare:
Ciocolata şi pişcoturile rupe-le în bucăţi şi fructele deshidratate toacă-le mărunt. Într-un castron, bate bine frişca.
Într-un bol, mixează crema de brânză cu zahărul şi mascarpone. Adaugă frişca bătută bine şi gelatina pregătită conform instrucţiunilor de pe plic. În compoziţia obţinută, încorporează ciocolata, pişcoturile şi fructele deshidratate. Amestecă uşor. Toarnă totul într-o formă de chec tapetată cu folie alimentară, (nu de aluminiu). Lasă la rece minimum 3 ore, indicat ar fi peste noapte. Răstoarnă pe un platou şi îndepărtează folia. Decorează cu o parte din fructele deshidratate tocate şi după preferinţă şi cu ciocolată topită