
Chipsuri tortilla facute in casa, cu guacamole si sos de rosii reprezinta aperitivul ideal pentru o masa festiva cu mancaruri de post sau pentru o petrecere destinata vegetarienilor.
Ingrediente pentru chipsuri tortilla facute in casa, cu guacamole si sos de rosii
Ingrediente pentru chipsuri
• 12 tortilla din porumb;
• 3 linguri ulei de masline.
Ingrediente pentru guacamole
• 3 avocado mari;
• sucul de la 2 lime;
• 2, 3 rosii cherry;
• ½ ceapa rosie, tocata cat mai marunt;
• 1 mica legatura de patrunjel proaspat, tocata marunt;
• 1 ardei iute verde, curatat de samburi si tocat marunt (optional).
Ingrediente pentru sosul de rosii la gratar
• 6 rosii prunisoara, taiate in jumatate;
• 1 ardei iute;
• 8 catei de usturoi, curatati;
• ½ ceapa rosie, maruntita fin;
• 2 linguri patrunjel proaspat, tocat;
• sucul de la lime.
Mod de preparare chipsuri tortilla facute in casa cu guacamole si sos de rosii
Pentru a prepara chipsurile, preincalziti cuptorul la 200 °C. Ungeti ambele fete ale tortilla cu ulei, apoi taiati-le in triunghiuri. Asezati triunghiurile intr-o tava, pe hartie de copt si coaceti timp de 7-8 minute, dupa care scoateti-le din cuptor, presarati putina sare peste ele si lasati-le deoparte.
Află modul de preparare pe site-ul labucatarie.ro