Într-un interviu recent, compozitoarea Hildur Guðnadóttir, care a compus coloana sonoră a seriei HBO „Cenorbîl“, a dezvăluit modul în care a realizat-o. Mai exact, fiecare sunet din coloana sonoră este înregistrat cu sunete din interiorul unei centrale nucleare adevărate.
În acest interviu, Hildur a povestit în amănunt despre întregul proces de creație.
„Au filmat cea mai mare parte din film în Lituania, într-o centrală electrică scoasă din funcțiune“, spune ea. „Așa că, chiar înainte să meargă ei acolo să filmeze, m-am dus eu să înregistrez. Am fost cu producătorul de sunet, Chris Watson, care a înregistrat toate filmele și episoadele lui David Attenborough. Așa că este un maestru în sunet. Am fost în centrala nucleară costumați așa cum trebuie, protejați și tot restul. Am fost acolo pentru a înregistra centrala electrică, și am alcătuit coloana sonoră din aceste zgomote. Fiecare mic sunet din coloană este făcut din înregistrările din acea centrală“.
Rugată să precizeze clar dacă au înregistrat niște sunete folosite de unele instrumente în centrală, Hildur a specificat: „Nu, observam ce se întâmplă acolo. Inițial nu am vrut să înregistrez toate sunetele acelea, dar am vrut să experimentez, să văd cum e să fii într-o centrală nucleară și am înregistrat tot“, a spus ea.
Serialul Cernobîl, produs de HBO, ne aruncă direct în haosul unui dezastru nuclear și al terorii. După trei din cele 5 episoade ale sale, seria Cernobîl și-a găsit imediat locul în topul 250 al filmelor TV de pe IMDB. Seria este un real succes de televiziune, uluitor, captivant. tensionant, care nu te lasă să renunți la el nici măcar pentru o secundă. Producție costisitoare și bine scrisă, completată de jocul actorilor, „Cernobîl“ își merită locul printre cele mai bune producții de televiziune din ultimii 10 ani. Iar cinci episoade par insuficiente. Însă povestea rămâne bine scrisă, într-o atmosferă care redă perfect dimensiunea tragediei, a eforturilor făcute pentru a limita numărul de victime, dar și erorile care se pot face.
Citește și: