Atunci când ai vrea să faci un tort la desert, ai tendința de a te descuraja foarte repede, pentru că noi obișnuim să asociem rețetele de tort cu ceva foarte complicat și complex care ne ia foarte mult timp.
Și atunci, m-am gândit să vă propun azi o rețetă extraordinar de simplă de tort, fără coacere. Încearcă și tu rețeta ca să te convingi singură că așa este.
Tort cu ananas fără coacere
Ingrediente
– 2 cutii de ananas feliat ( 400g)
– 12 pişcoturi
– 8g gelatină la plic
– 400 ml frişcă lichidă
– 2 linguri lapte condensat
– 500g iaurt cu ananas
Pregătire
Pe o farfurie întinsă se pune inelul de la o tavă detaşabilă de tort. Într-un bol, se scurge sucul de la o cutie de ananas. În acest suc se înmoaie pişcoturile şi se aşează pe farfuria cu inel, până se acoperă toate golurile.
Pe marginea tăvii se pun în picioare rondelele de ananas, de jur împrejurul acesteia.
Se bate frişca. Se adaugă cele 2 linguri de lapte condensat. Se amestecă uşor. Adăugăm iaurtul cu ananas şi mai amestecăm pînă la omogenizare. În această cremă mai adăugăm 3-4 felii de ananas tăiate cuburi. Punem gelatina pregătită conform instrucţiiunilor şi amestecăm uşor.
Crema obţinută se toarnă peste pişcoturi şi se întinde pe toată suprafaţa acestora.
Se taie felii de ananas în două jumătăţi şi se pun în formă de floare deasupra. La mijloc se pune o rondea întreagă.
Se dă la frigider de la 2 ore în sus.
Înainte de servire se desprinde uşor pe margini cu un cuţit şi se desface inelul tăvii de tort.
Se porţionează astfel încât pe marginea fiecărei felii să avem o rondea întreagă de ananas.
Citește și: