E un ingredient aparent banal, folosit cu precădere în bucătărie. Uneori uiți că-l ai prin bucătărie! Însă, nici nu-ți imaginezi câte minuni poate face și câte întrebuințări are. Ei bine, noi facem astăzi o trecere în revistă! Tu la ce l-ai folosit până acum? Bicarbonatul de sodiu, căci despre el este vorba, are însă o mulțime de întrebuințări în cosmetică, putând fi folosit în numeroase tratamente de înfrumusețare, atât pentru piele, cât și pentru păr. Așadar, frumusețe la îndemână! Chiar în bucătăria ta!
Elimină punctele negre
Dizolvă o linguriță de bicarbonat de sodiu în jumătate de linguriță de apă caldă, astfel încât să obții o pastă groasă. Întinde-o cu grijă pe zonele cu probleme și las-o să se usuce 5-10 minute. Clătește cu apă călduță. Pentru un efect sporit, fă tratamentul imediat după duș, atunci când porii sunt deschiși, astfel încât punctele negre să fie mai ușor de îndepărtat.
Exfoliază pielea
Prepară un exfoliant natural dintr-o lingură de bicarbonat de sodiu, o lingură de apă și o linguriță de zahăr brun. Masează pielea delicat cu acest scrub și lasă-l să acționeze 5-10 minute. Clătește cu apă călduță.
E un deodorant natural
Antiperspirantele și deodorantele din comerț pot conține ingrediente care irită pielea sensibilă. Folosește un tratament natural, simplu și la îndemână. Dimineața, tamponează puțin bicarbonat de sodiu, cu ajutorul unei dischete de bumbac, pe zonele pe care vrei să le protejezi împotriva transpirației. Acesta va ține mirosurile neplăcute la distanță și nu îți va păta hainele.
Curăță tenul în profunzime
Pregătește o mască care redă strălucirea naturală a pielii dintr-o linguriță de bicarbonat de sodiu și o linguriță de ulei de cocos. Dacă ai tenul sensibil sau uscat, poți folosi 2 lingurițe de ulei. Amestecă bine cele două ingrediente, apoi aplică compoziția pe pielea curată. Lasă să acționeze 10-15 minute, înainte de a clăti cu apă călduță.
Oferă volum părului
O metodă ușoară de a oferi un plus de volum podoabei capilare constă în aplicarea la rădăcină a unei lingurițe de bicarbonat de sodiu, pe care o masezi delicat cu buricele degetelor, până se absoarbe în piele. Procedeul înfoiază șuvițele și absoarbe, totodată, excesul de sebum. Un alt tratament pentru mai mult volum se prepară dintr-o lingură de bicarbonat amestecată cu 3 linguri de oțet de mere. Aplică totul pe părul proaspăt spălat și încă umed, dinspre rădăcină spre vârfuri, apoi clătește bine.
Hidratează călcâiele uscate
În sezonul rece, călcâiele pot avea de suferit. Combină 3 lingurițe de bicarbonat cu o linguriță de apă călduță și 2 lingurițe de ulei de măsline. Masează pielea uscată cu pasta obținută 5-10 minute, apoi clătește cu apă călduță. La final, curăță călcâiele cu o piatră ponce, apoi folosește o loțiune puternic hidratantă.