Vine frigul, iar aspectul obosit al tenului poate fi accentuat de acesta. Și nu vrem să apărem în lume cu ditamai pungile sau cearcănele sub ochi sau cu un ten tern. Mi se întâmplă foarte des ca schimbările bruște de temperatură, ieșirea de la cald la frigși invers, să-mi afecteze tenul și acesta să pară mai tot timpul obosit.
Pielea ese foarte sensibilă și reacționează la orice influență din mediul înconjurător: frig, lipsa soarelui, ventilația de la locul de muncă și somnul insuficient. Toate acestea pot dăuna aspectului pielii. În lunile reci ale anului, tenul poate căpăta un apect tern, din cauza scăderii fluxului de sânge de la nivelul pielii. Există însă câteva trucuri, iar eu îți voi spune cum trec eu peste toamnă și iarnă cu un ten mereu proaspăt și sănătos.
Cum poți ameliora pungile de sub ochi
Pentru astfel de probleme eu caut în magazinele naturiste produse pe bază de peptide și cofeină. Peptidele sunt niște substanțe care au efect antiîmbătrânire, iar cofeina stimulează circulația sângelui. Păstrează-lela frigider și folosește-le reci pentru cătemperatura scăzută reduce umflăturile de sub ochi.
Apa rece, remediul neașteptat
Prima grijă a mea dimineața este să-mi dau cu apă rece pe față, să-mi revigorez pielea și să mp energizez. Apa rece pentru pielea obosită sau ternă este aur. Poți încerca și cun un cub de gheață pe care-l treci peste toată fața, câtva secunde. Apa rece stimulează circulația sângelui, care va revigora temporar pielea. Tot cu apă rece mai poți remedia o problemă. Poți micșora porii mari. Ca alternativă, atunci când nu ai o chiuvetă la îndemână, poți folosi apă termală pe care să o pulverizezi pe ten. Sau, de ce nu, imediat după demachierea de dimineață. Ulterior, aplică o cremă de contur, pe care ai ținut-o la rce, și care ajută la estomprea pungilor din jurul ochilor.
Exfolierea săptămânală
Pentru un ten luminos, exfolierea săptămânală a tenului nu lipsește din rutina mea. Eu îmi prepar singură un exfoliant din sare de mare, puțin ulei demăsline sau ulei de cocos și puțin ghimbir proaspăt ras. Le amestec și fac un scrub. Rădăcina de ghimbir îmi încălzește piele, stimulând circulația sângelui.
Îndepărtarea săptămânală a celulelr moarte este esenșială, pentru că ajută la regenerarea epidermi, iar tenul capătă astfel un aspect mai tânăr. Dacă nu vrei să folosești rețeta mea, poți folosi un exfoliant pe bază e ingrediente care intensifică strălucirea naturală a pielii, precum laptele, papaya, dudul sau extractul din lemn-dulce. Și producele cu vitamina C și ginseng sunt bune pentru că înviorează pielea, care nu va mai avea acel aspect tern și obosit.
Aplicarea unor măști hrănitoare
Eu folosesc o mască de mentă. Pentru că am observat în timp că îmbunătățește considerabil aspectul pielii. Am observat o îmbunătățire a aspectului tenului, reducând semnele de oboseală. Eu combin menta cu castravete proaspăt. Dau prin blender un castravete și îl combin cu un sfert de cană de frunze de mentă ăiate mărunt. Las masca pe față timp de 15 minute, apoi clătesc cu apă călduță.
Pentru că am tenul puțin mai gras, uneori prepar o mască din argilă. Aceasta strânge porii și absoarbe excesul de sebum. Combin două linguri de praf de argilă cu o lingură de frunze de mentă proaspete, tăiate mărunt. Adaug apă, cât să obțin o pastă nu foarte subțire. Aplic pe față și las 15 minute. Apoi, clătesc cu apă rece.
Nu uita de fardul de obraz
Fardurile de culoarea piersicii vor arăta mult mai bine decât cele derivate din culoarea roz. Ele îți vor lumina pielea și nu va scoate în evidență cearcănele. Eu aleg variantele sub formăde cremă, mult mai ușor de aplicat.
Folosește și creme hidratante colorate
Nu-ți încărca tenul cu to felul de produse grele, pentru că pielea va căpăta un aspect și mai lipst de viață. Eu folosesc cremele hidratante colorate (așa-numitele BB-creams), cu factor de protecție, chiar și iarna. Astfel de produse uniformizează culoarea tenuluiși îi va da un aspect proaspăt. Completează acest machiaj cu un strat de corector sau un anticearcăn și gata!