Ne place să ne conturăm forma ochilor, să dăm volum genelor și să ne alungim genele pentru o expresivitate mai puternică. Cu ajutorul rimelului putem să scoatem în evidență și mai mult frumusețea ochilor noștri.
Am întrebat un specialist, pe Diana Roșonea, make-up artist cum trebuie să ne alegem rimelul pentru a nu ne încărca excesiv genele și pentru a pune cât mai bine ochii în evidență.
„Există atâtea tipuri de rimel, câte tipuri de gene există. Pentru gene lungi ar fi bine să folosim un rimel pentru curbarea acestora. Este indicată o perie din plastic, cu peri scurți. Dacă ai gene scurte, te sfătuiesc să folosești un rimel cu efect de alungire, cu perie curbată.
Mai dificil este cu genele drepte, unde ar trebui folosit un clește pentru întoarcerea genelor, dar și un rimel pentru curbare. După ce-l aplici, lasă-l să se usuce și presează genele cu degetul spre spate. Vei obține astfel un rezultat de lungă durată. Genele rare au nevoie de un rimel pentru volum cu peria groasă. Pentru un rezultat mai bin, aplică rimelul de două ori. Alege un rimel rezistent la apă, indiferent de tip.“, explică Diana Roșonea.
Rimel pentru gene alungite
În cazul în care ai genele scurte și vrei să pară mai lungi, rimelul pe care îl alegi trebuie să aibă o perie cu peri rari, fini. De asemenea, alege produse care conșin biotină, vitamină care stimulează creșterea genelor. Există și un mic truc pentru folosirea rimelului: lasă tubul câteva minute în apă fiebinte. Va deveni mai fluid și se va întinde mai bine. Dacă vrei gene curbate, atunci și pensula rimelului trebuie să fie curbată. Aplică de la baza genelor până la vârf, apoi repetă mișcarea.
Rimel pentru volum
E bine să dai volum genelor, pentru că astfel vei avea o privire pătrunzătoare, accentuând frumusețea ochilor. Dacă ai firele fragile, alege un rimel special conceput pentru a dat volum. Trebuie să aibă perie deasă și voluminoasă.
Tot pentru ca genele să pară mai bogate, cât şi pentru un efect de alungire, alege mascara care să conţină polimeri, substanţe care ajută la o mai bună fixare a produsului, cât şi pentru a crea un aspect arcuit. Rimelul se aplică mai întâi pe genele pleoapei inferioare, apoi pe cele ale pleoapei superioare.
Ce culoare ți se potrivește
Fetele și femeile care au gene închise la culoare ar fi bine să folosească un rimel negru. Iar cel maro este indicat celor care au genele mai deschise la culoare. „Un singur strat este ideal pentru un machiaj de zi, mai discret, iar două straturi de rimel se aplică în cazul în care doreşti un machiaj de seară, care trebuie să îţi scoată ochii în evidenţă. Ai grijă ca al doilea strat să fie aplicat numai după ce primul s-a uscat foarte bine, altfel rişti ca genele să capete un aspect încărcat. Ca să nu ai genele lipite, este indicat să aplici rimelul cu mişcări în zig-zag. Dacă dai cu puţină pudră pe gene înainte să te dai cu rimel, acesta va avea o rezistenţă mai mare.“, conchide make-up artistul.
Citește și: