Tabbouleh este o simplă salată cu legume tăiate fin, cu mult pătrunjel și bulgur, toate amestecate cu zeamă de lămâie și ulei de măsline. Care-i sunte secretele? Cu ce se mănâncă mai bine? Și care sunt trucurile de preparare? Ei bine, vei afla toate răspunsurile.
Tabbouleh este cea mai cunoscută rețetă a Orientului Mijlociu. Pentru că în prezent o poți cumpăra aproape de la orice supermarket ori hipermarket, vreau să precizez încă din start un lucru: „vedeta“ acesteia nu este bulgurul. Ideea este să ai puțin bulgur în salată, nu o salată mică cu mult bulgur.
Ce este salata tabbouleh?
Adevărata vedetă a salatei Tabbouleh este pătrunjelul, tocat fin. Pătrunjelul se potrivește perfect cu lămâia din dressing; din acest motiv, tabbouleh este mai bună a doua zi. Unele rețete permit și folosirea unor frunze de mentă și a cepei albe, în timp ce în altele se folosește numai pătrunjel și ceapă roșie. Rețeta pe care și-o propun este cea care cred eu, se apropie cel mai mult de cea originală.
Sfaturi importante pentru rețeta perfectă
- Recomand bulgur extra fin, pentru că acesta are nevoie de mai puțin timp de înmuiere în apă.
- Pentru a obșine textura potrivită, trebuie să toci fin toate legumele.
- Folosește roșii tari. După ce le toci, scurge zeama în exces.
- Rețeta tradițională nu solicită castraveți. Dar eu folosesc castraveți ori cu coajă foarte subțire, ori descojiți.
- Nu e nevoie de un dressing elaborat, ci doar de puțină lămâie și ulei de măsline.
- Pentru un rezultat bun, acoperă salata Tabbouleh și lasă la frigider pentru 30 de minute.
Rețeta de salată Tabbouleh
Ingrediente
1/2 cană bulgur de grâu extra fin
4 roșii tari, tocate fin
2-3 castraveți mici, descojiți, tocat fin
2 legături de pătrunjel, spălat lăsat să se usuce și tocat fin
12-15 frunze de mentă, proaspete, spălate, uscate și tăiate fin
4 fire ceapă verde, tocate fin
sare
2-4 linguri zeamă de lămâie sau de limetă
3-4 linguri ulei de măsline
Mod de preparare salată Tabbouleh
Spală bulgurul și lasă-l la înmuiat 5-7 minute. Scurge foarte bine și poți chiar să-l storci în mână. Dă deoparte.
Ia legumele tocate, pătrunjelul și menta și ceapa verde și pune-le într-un vas. Adaugă bulgurul și asezonează cu sare. Amestecă ușor.
Apoi, adaugă zeama de lămâie și uleiul de măsline și amestecă.
Pentru un rezultat mai bun, acoperă salata și bagă la frigider 30 de minute.
Poți servi la hummus, baba ganoush sau la cartofi rumeniți la cuptor.
Zaina
Citește și: