Daniela Soto-Innes, executive-chef la restaurantele Cosme și Atla din New York, a fost desemnata World’s Best Female Chef de către The World’s 50 Best Restaurants Academy. La numai 28 de ani, ea devine cea mai tânără câștigătoare a acestui premiu.
S-a născut în Mexico City, într-o familie de bucătari. S-a mutat în America pe când avea 12 ani. A urmat cursurile Le Cordon Bleu din Austin, călătorind apoi prin toată America și Europa pentru a se perfecționa. A avut drept mentori profesioniști precum Danny Trace, Chris Stepherd, iar în 2014 s-a alăturat echipei lui Enrique Olvera, în poziția de Chef de Cuisine.
Peste un an, restaurantul a început să primească multe titluri și premii de prestigiu, ocupând în prezent locul 25 în topul World’s 50 Best Restaurants. Peste numai puțin timp, la numai 25 de ani, Daniela Soto-Innes a câștigat premiul James Beard Rising Star Chef. În 2017, Daniela si-a continuat parteneriatul cu Olvera, inaugurând un restaurant casual. Plănuiește să deschidă încă doua localuri, unul cu specific japonez cu influențe mexicane și o taqueria.
„Toată viața mea, fiecare salariu pe care l-am câștigat a provenit din gătit”, a spus ea, într-un interviu acordat publicației The Cut.
Citește și: