Oraşul pe care ţi-l prezentăm astăzi este Viena, capitala Austriei şi a valsului, o metropolă plină de farmec de care te vei îndrăgosti din primele minute.
Pe lângă frumuseţea inedită a acestui oraş, Viena a fost şi este un important centru politic internaţional, în care se află sediul unor organizaţii precum Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică, precum şi diverse agenţii ale Naţiunilor Unite. Pe parcursul istoriei Viena a fost capitala Sfântului Imperiu Roman şi, mai târziu, a Imperiului Austro-Ungar. Totodată, pentru multe secole, Viena a fost şi centrul muzicii clasice şi al operei.
Un city-break cu destinaţia Viena este o idee minunată, fiind un oras în care nu ai cum să te plictiseşti! În orice anotimp ai alege să vizitezi, Viena este pregătită să te încânte oricând. Orice city-break în Viena trebuie să includă o vizită la Catedrala Sfantul Ştefan, aceasta fiind unul din obiectivele emblematice ale oraşului. Deşi catedrala a fost terminată abia în anul 1433, construcţia sa începuse încă din secolul XII, fiind unul dintre monumentele gotice de primă importanţă ale Austriei.
Un alt obiectiv care nu trebuie ratat în Viena este Palatul Schönbrunn. Acesta a servit din secolul al XVIII-lea până în 1918 drept reşedinţă de vară a Casei de Habsburg, iar în prezent 45 din cele 141 de camere ale castelului sunt deschise publicului spre vizitare. Ca un exemplu, vei fi unul dintre norocosii vizitatori dacă ajungi aici, deoarece te vei putea plimba prin camera lui Napoleon Bonaparte”? Si, va oferim inca un sfat de calatorie”?
Cele 60 de automobile imperiale ce formează parcul auto al castelului, capela şi teatrul castelului trebuie admirate şi ele!
Palatul este înconjurat de un parc impresionant, unde te vei putea plimba şi admira grădinile amenajate artistic, fantanile arteziene statuile din marmura in stil classic.
O alta catedrală pe care trebuie să o vizitaţi în Viena este Catedrala Sf. Barbara. Aici au studiat elitele greco-catolice din Transilvania în sec. al XVIII-lea şi prima jumătate a sec. al XIX-lea.
Citește continuarea AICI