Aceasă rețetă nu necesită mult timp de preparare și nici prea multă experiență în bucătărie. Pot fi preparate pentru familie, dar și pentru prieteni și colegi. De asemenea, pot fi păstrare bine la congelator.
Pentru aproximativ 70 de fursecuri (depinde de mărime) ai nevoie de:
1/2 cană unt moale
1/2 cană margarină
1 cană zahăr
1/2 cană zahăr brun
1 ou
1 linguriță esență de vanilie
1/2 linguriță esență de migdale
2-1/2 cană făină
1 lingură scorțișoară
2 lingurițe praf de copt
2 lingurițe cremă tartar
2 lingurițe nucșoară
2 lingurițe coajă de portocală răzuită
1 linguriță coajă de lămâie răzuită
1/2 linguriță sare
Preparare:
Într-un bol mare, mixează untul, margarina și zahărul până devine o cremă pufoasă. Bate apoi împreună cu oul și esențele. Amestecă făina, scorțișoara, praful de copt, crema tartat, nucșoara, coaja de portocală și lămâie și sarea. Adaugă treptat în amestecul cremos și amestecă.
Formează biluțe de maximum 2,5 cm și apoi presează-le puțin între degete. Unge o tavă cu grăsime sau tapeteaz-o cu foaie de copt și așază fursecurile. Coace la foc iute timp de 10-15 minute sau până au căpătat o culoare ușor arămie. Dă deoparte să se răcească.
Factori nutriționali:
1 fursec: 50 calorii, 2 g gărsimi (1 g grăsimi saturate), 5 mg colesterol, 54 mg sodiu, 7 g carbohidrați (4 g zahăr, 0 fibre), 2 g proteine.
sursa: tasteofhome.com