Ginsengul este denumit de botaniști Panax, care în limba greacă înseamnă “vindecă totul”. Ginsengul este o plantă perenă, cu radăcină cărnoasă, suculentă și aromată, din care se obține un ceai ce are cu efecte benefice, cu nenumarate proprietăți vindecătoare. De asemenea, ginsengul oferă și foarte multă energie, fiind folosit ca remediu de peste 5000 de ani în urmă, Ginsengul fiind planta în care s-a îndreptat credința poporului chinez că, printr-un consum regulat, va oferi o viață lungă și sănătoasă.
Rădăcina de Ginseng, din care se și prepară diferitele remedii, este bogată în vitamine B1, B2, B3, B5, vitamina A și E, precum și în minerale: calciu, fier, fosfor, sodiu, siliciu, potasiu, mangan, magneziu. Dar substanțele active ale Ginsengului conțin și antioxidanți care ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire, la întărirea sistemului imunitar. Ginsengul este un bun reglator al glicemiei, al colesterolului și tensiunii arteriale.
Ginsengul, remediu pentru o viață sănătoasă
Ginsengul are foarte mulți susținători care cred în puterile sale miraculoase. Aceștia, îl recomandă pentru:
- stimularea poftei de mâncare
- diminuarea oboselii fizice și psihice
- reducerea nivelului de stres
- adjuvant pentru cei care suferă de artrită
- controlul glicemiei pentru diabetici
- reduce riscul apariției cancerului
- creșterea imunității
- Alzheimer, Boala lui Chron
- Reduce nivelul crescut al colesterolului
- îmbunătățirea circulației sanguine
- ameliorează răul de altitudine
- afecțiuni pulmonare, astm, bronșite
Produse naturiste pe baza de ginseng:
Capsule cu pulbere de ginseng
Efecte: susține și activează metabolismul cerebral, crește imunitatea, crește rata de metabolizare a alcoolului, îndepărrește rezistența la oboseală, tonic
Ceai ginseng C (ginseng, maceș și măr)
Produsul se recomandă în astenie, stări de slăbiciune, efort fizic și intelectual prelungit, hipovitaminoze, ca adjuvant în terapia hepatopatiilor cronice
Capsule ginseng roșu
Indicații: stări de astenie, oboseală, efort fizic și intelectual prelungit, anemie, creșterea rezistenței organismului la infecții virale și bacteriene, disfuncții sexuale masculine.
Citește continuarea pe ziarmedical.ro