Americanii au introdus sufragiile în 1920, cu trei ani după Rusia și Canada, dar cu 91 de ani înainte de Arabia Saudită, potrivit unei hărți furnizate de theculturetrip.com. În 1946, România adoptă votul universal, fiind anul în care au putut vota pentru prima oară și femeile.
Țările au început să se alinieze în masă acestei linii pe la jumătatea secolului XX, dar liderul mișcării a fost de departe Noua Zeelandă, când femeile au obținut dreptul de vot în 1893.
Harta pe care o prezentăm a fost urcată pe Reddit și arată anul în care fiecare țară a acordat dreptul de vot femeilor.
La o scurtă privire aruncată pe această hartă aflăm numai o parte a povestii. Fiți atenți la asteriscurile de jos, pentru că anul notat pentru anumite țări semnifică numai votul limitat, deseori limitându-se doar la femeile albe sau în legătură cu anumite cerințe cum ar fi să fie propriaterul unei locuințe sau să fie căsătorite. Sufragiul din Belgia în 1919 a permis votul pentru văduve și mamele militarilor uciși în Primul Război Mondial, sau văduvelor și mamelor militarilor „împușcați și uciși de către dușman”, dar nu a extins aceleasși drepturi pentru toate femeile până în 1948. Australia a acordat dreptul de vot femeilor, cu excepția aborigenelor, în 1902.Pentru a vă face o idee completă citiți și notele de subsol ale infograficului. (sunt în limba engleză).
Citește și:
De ce este Danemarca cea mai bună țară în care poți trăi ca femeie
Rahaf al-Qunun: „Sper ca povestea mea să convingă și alte femei să fie curajoase și libere“