
Aviația este considerată ca fiind dominată de bărbați. Chiar în 2019, femeile pilot sunt în număr de 6.994, adică 4,4% din piloții de pe liniile comerciale din SUA și Marea Britanie, potrivit Centre for Aviation. Recent, însă, în istoria aviației a fost scrisă o nouă pagină, atunci când un pasager, dr. John Watrel, a aflat că pilotul și co-pilotul avionului cu care călătorea, un Delta Boeing 757, erau mamă și fiică.
Căpitanul Wendy Rexon și fiica sa, Kelly Rexon, sunt prima pereche mamă-fiică din istorie care pilotează împreună un zbor pe o linie comercială. Oricum, zborul este o afacere de familie când vine vorba de familia Rexon. Wenedy și cele două fiice ale sale sunt piloți de avion, la fel și soțul ei, care este pilot pentru American Airlines.
„Ne-am tot jucat cu bonetele de căpitan ale părinților noștri și ne-am distrat pe când eram copii, pentru că mergeam în călătorii cu ei”, își amintește Kelly pentru ABC News. „Cu siguranță, era o chestie în familie. Am început să conduc un aparat de zbpr la 16 ani și am fost foarte bucuroasă să fiu instructorul surorii mele mai mici, fiind astfel primul meu elev”.
Wendy și fiica sa, Kelly Rexon, au zburat pentru prima dată cu un avion în afara aeroportului JFK din New York. Primul lor zbor s-a dovedit a fi provocator, având în vedere că s-au confruntat cu fum în cabina piloților. În ciuda dificultăților, cele două au aterizat în siguranță la Los Angeles în ceea ce a fost prima dată când Wendy a fost de față la aterizarea de urgență a fiicei sale care s-a descurcat foarte bine. „A fost fabtastică”, povestește Wendy. „A fost o situație dificilă care a fost controlată cu ușurință datorită pregătirii lui Kelly și a competenței sale.”
Deși industria aviației este dominată de bărbați, în ultimii zece ani tot mai multe femei au devenit pilot. Cel puțin în America.
Sursa: https://www.unearthwomen.com/
Citește și:
Astronautele Christina Koch și Jessica Meir au efectuat prima ieșire în spațiu exclusiv feminină
As spune ca ne-am obisnuit prea mult sa ne minunam de ce fac americanii – in speta asta americancele. I-as sugera autorului articolului de fata sa se informeze nitel cam cate romance sunt pilot comandant si copilot in aviatia comerciala si va face un text mult mai interesant bazat pe realitatea romaneasca. Apoi sa faca o mica cercetare si la Fortele Aeriene Romane si va avea o noua surpriza.
Iar la final, sa faca o noua investigatie pentru a afla cate fete sunt pilot in aviatia generala si sportiva si ii garantez ca va fi obligat sa isi exprime respectul si admiratia pentru romancele care traiesc la mansa avioanelor si elicopterelor.
Multumim pentru sugestie. Scopul acestui material nu era unul de a ne minuna, ci doar de a semnala faptul ca o mama si o fiica (indiferent de natie, rasa etc) au pilotat acelasi avion, pentru prima data in istoria aviatiei. O seara frumoasa!
Sigur, am inteles mesajul textului dv, si nu detin nici o informatie care sa va contrazica – cel putin nu la categoria aviatie comerciala.
Ultima fraza a articolului m-a facut sa intervin discutie:
“Deși industria aviației este dominată de bărbați, în ultimii zece ani tot mai multe femei au devenit pilot. Cel puțin în America.“
Asta am vrut sa contrazic: “cel putin in America” este expresia care, aplicata la domeniul aviatiei, m-a facut sa reactionez.
Ca sa vedeti ca nu vorbesc in necunostinta de cauza, va invit sa cititi articolul meu :
https://unursinoras.wordpress.com/2015/11/18/nondiscriminare-in-mentalul-colectiv-o-activitate-inedita-la-liceul-tehnologic-virgil-madgearu-de-mihai-athanasie-petrescu/