Îmi plac la nebunie morcovii. Cruzi, copți, în smoothie ori suc. Deci, cam sub orice formă. Rețeta pe care ți-o prezint acum am încercat-o de curând și am foarte încântată de rezultat.
Veţi constata că aroma dulce, de toamnă, a siropului de arţar şi a nucilor pecan merge de minune cu morcovii copţi. O garnitură potrivită pentru masa de Crăciun.
Iată de ce aveţi nevoie.
Ingrediente
– 1 kg de morcovi, tăiaţi în sferturi
– 5 linguri sirop de arţar
– 1 lingură ulei de măsline
– 100g nuci pecan, mărunţite
Preparare
Se încălzeşte cuptorul la 220 de grade C/treapta 7.
Morcovii se pun într-o tavă mare termorezistentă. Se stropesc cu ulei şi sare. Se împrăştie în tavă într-un strat uniform. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se lasă în cuptor timp de 10 minute. Se dă folia la o parte şi se mai lasă în cuptor încă 20 de minute. Se stropesc cu siropul de arţar şi se împrăştie nucile pecan, apoi se mai lasă la cuptor pentru încă 10 minute până când morcovii devin aurii, iar nucile pecan s-au prăjit.