Am testat această reţetă şi trebuie să-ți spun că este foarte gustoasă. Sper să te încânte la fel de mult gustul dulce acrişor al cremei cu lămâie. Eu am pus în blat şi o linguriţă de ghimbir. Este uşor de pregătit, deci nu veţi întârzia prea mult în bucătărie. De data asta am optat pentru alune în blat. Încercaţi şi cu fistic, rezultatul va fi la fel de uimitor.
Ingrediente:
Pentru blat:
– 250g biscuiţi digestivi
– 120g unt nesărat topit
– 160g alune sau fistic(crude, măcinate)
– 60g zahăr
– 1 linguriţă praf de ghimbir
Crema:
– 3 gălbenuşuri de ou
– 500g lapte condensat dulce
– 125ml suc de lămâie
Preparare:
Într-un robot de bucătărie puneţi biscuiţii, zahărul şi alunele(fisticul). Măcinaţi bine, adăugaţi praful de ghimbir şi untul topit, un pic răcit. Amestecaţi până la omogenizare. Ungeţi tava cu puţin unt topit şi tapetaţi-o cu hîrtie de copt.
Amestecul din biscuiţi îl distribuiţi uniform pe fundul tăvii şi un pic pe margina acesteia. Blatul obţinut îl puneţi în cuptorul preâncălzit la 180 de grade C timp de 10 minute.
Pentru cremă bateţi gălbenuşurile de ou, adăugaţi laptele condensat şi sucul de lămâie. Amestecaţi bine până la omogenizare. Turnaţi crema peste blatul de biscuiţi răcit în prealabil şi daţi la cuptor pentru 15 minute, sau până face crustă. Lăsaţi prăjitura să se răcească puţin şi mai daţi-o la frigider cel puţin o oră înainte de a o servi.