Oricine, oricând şi oricum poate găti atunci cand o face cu puţină pasiune şi multă iubire. Fetiţa mea, îmi spune că atunci când intră în bucătărie, aceasta se transformă într-un tărâm magic unde ingredientele devin culorile de pe paleta pictorului, iar rezultatul este un “tablou” frumos şi delicios.
Fiecare dintre noi avem amintiri cu mirosurile îmbietoare din copilărie, când bunica sau mama ne pregăteau ceva de mâncare. Lupta cu timpul care se scurge foarte repede, nu ne poate împiedica să pregătim câte ceva pentru cei dragi. Luaţi –vă ca aliaţi copii şi veţi descoperi în ei un ajutor de nădejde şi o reală bucurie că pot participa o activiatate alături de voi. Nu căutaţi perfecţiunea. În bucătărie creativitatea şi dorinţa de a-i surprinde pe cei dragi cu ceva gustos este tot ce contează.
Astăzi vă prezentăm o prăjitură cu brânză de vaci foarte gustoasă şi uşor de pregătit.
Prăjitură cu brânză de vaci şi fructe uscate
Iată de ce aveţi nevoie.
– 350 g brânză de vaci
– 150 g făină
– 150 g zahăr pudră
– 100 g unt la temperatura camerei
– 200 g stafide sau caise uscate
– 5 g vanilie
– 5 ouă
– ulei vegtal (pentru uns tava)
– 0.5 linguriţă bicarbonat de sodiu
Preparare prăjitură cu brânză de vaci şi fructe uscate
Bateţi ouăle cu zahărul. Adăugaţi vanilia şi untul topit la temperatura camerei. Amestecaţi bine cu mixerul la viteză medie.
Adăugaţi bicarbonatul de sodiu şi brânza de vaci. Amestecaţi bine până obţineţi o masă omogenă folosind un tel sau un mixer la viteză medie.
Adăugaţi treptat şi făina şi amestecaţi. Se pun în compoziţie stafidele ( înmuiate în apă fierbinte, apoi scurse), sau caisele uscate tăiate bucăţi mici.
Turnaţi aluatul într-o formă de copt (modelul preferat), unsă foarte bine cu ulei.
Fiind o prăjitură cu o compoziţie umedă, recomand o formă din silicon pentru a scoate mai uşor prăjitura.
Daţi forma la cuptorul preâncălzit la temperatura de 180 de grade timp de 40 de minute, până se rumeneşte. Timpul de coacere poate varia în funţie de fiecare cuptor în parte. Puteţi decora cu glazură şi fructe de pădure.
Glazura se poate face din 100 g zahăr pudră peste care adăugaţi o lingură de zeamă de lămâie şi 3 linguri de apă fierbinte. Amestecaţi repede până obţineţi o compoziţie cremoasă şi densă. Dacă vi se pare prea lichidă, mai adăugaţi puţin zahăr. Puteţi colora glazura după preferinţă cu puţin colorant alimentar.
Citește și: