Ochii obosiţi, umflaţi sau roşii sunt inestetici şi te pot face să arăţi mai în vârstă decât eşti. Pentru a preveni acest proces, este esenţial să ai un stil de viaţă cât mai sănătos şi să ţii cont de câteva sfaturi.
Fiecare vârstă îşi are frumuseţea ei, iar despre îngrijirea pielii şi a ochilor se poate vorbi la nesfârşit. Astăzi ne vom opri puţin asupra ochilor, cu sfaturi ce vă pot ajuta la protejarea lor. Ochii sunt primii care ne trădează atunci când suntem obosiţi, stăm prea mult în faţa calculatorului, fumăm în exces sau nu dormim suficient. De aceea, au nevoie de o îngrijire aparte. Nuanţa uşor vineţie a pleoapelor, devine în timp permanentă şi se închide la culoare atunci când suntem bolnavi sau obosiţi. Acest efect se va vedea în special la cei care nu consumă suficiente lichide, fructe şi legume, la fumătorii înrăiţi şi desigur la cei care se privează de orele de odihnă. În general, pielea din jurul ochilor este mai subşţire şi mai sensibilă, de aceea aici apar primele riduri, edeme, cearcăne sau liniile fine de deshidratare. Ochii obosiţi, umflaţi sau roşii sunt inestetici şi te pot face să arăţi mai în vârstă decât eşti. Pentru a preveni acest proces, este esenţial să ai un stil de viaţă cât mai sănătos şi să ţii cont de câteva sfaturi:
Dormiţi cel puţin 7-8 ore pe noapte. Când dormi şi te trezeşti la ore regulate, cantitatea şi calitatea somnului sunt garantate, iar ochii vor fi odihniţi şi limpezi.
Hidratarea adecvată. Un organism hidratat corect reduce umflarea şi înroşirea ochilor.
Prin eliminarea fumatului, vei permite ochilor să-şi recapete culoarea naturală şi îi vei scuti de senzaţia de uscăciune.
Evitaţi consumul de alcool şi cofeină în exces, deoarece şi acestea pot fi cauze de deshidratare, provoacând umflarea şi înroşirea ochilor.
Consumaţi legume precum: spanac, mazăre, morcovi, pătrunjel şi alte alimente bogate în vitamina K, pentru că aceasta protejează şi întăreşte pereţii vaselor capilare.
Iată ce poţi face pentru frumuseţea ochilor tăi!
Pliculeţele de ceai, reprezintă un remediu bun împotriva ochilor umflaţi. Extractele din ceaiuri au proprietăţi antioxidante. Recomandate în mod special sunt cele de muşeţel sau de ceai verde. Puneţi în congelator pentru câteva minute două pliculeţe de ceai umede. Aplicate pe zona ochilor au un efect vasoconstrictor rapid şi ajută la estomparea cearcănelor.
Două linguri de metal, puse seara în congelator, pot fi folosite dimineaţa dacă le aşezaţi cu partea concavă pe ochi. Senzaţia de frig va fi destul de puternică, aşa că le veţi ţine pe pleoape doar atât cât le suportaţi. Repetaţi procedeul după o mică pauză.. Fluxul de sânge va creşte şi inflamaţia ochilor se va reduce.
Două felii reci de castraveţi verzi, aplicate pe ochi timp de circa 10 minute, vor ajuta la hidratarea zonei oculare.
Efectul benefic al acestui procedeu constă în conţinutul bogat al castraveţilor în apă,, care transferată pe piele ajută la hidratarea zonei respective.
Folosiţi zilnic o cremă specială pentru zona ochilor. Produsele de îngrijire trebuie să conţină vitaminele K, A, C şi E, precum şi extracte de aloe vera, ingrediente foarte benefice pentru zona sensibilă a ochilor. .
Un truc pentru mascarea cearcănelor, pungilor şi a ridurilor din jurul ochilor constă în aplicarea corectă a unui anticearcăn, creion corector sau iluminator cu o textură mai puţin cremoasă. Folosiţi produse cu un ton mai deschis decât cel al fondului de ten. Aplicaţi printr-o uşoară tapotare pe cearcăne, cu degetele sau folosind bureţei speciali, până intră bine în piele. Cearcănele se vor estompa şi veţi da luminozitate privirii dumneavoastră. Rezultatul va fi uimitor!
Citește și: