Se ştie că mâinile sunt cartea de vizită a unei femei, iar îngrijirea corectă a acestora nu constă doar în aplicarea unui lac cu o culoare la modă.
Cuticulele, deşi aparent dau o notă inestetică unghiilor, au şi un rol protector, ele formând o barieră între unghii şi piele, cu scopul de a ţine departe infecţiile. De aceea este recomandat când îţi faci manichiura să aplici o soluţie de îndepărtare a pieliţelor pentru a elimina doar porţiunea care arată inestetic.
Pentru tratarea corespunzătoare a cuticulelor, prepară singură un exfoliant din ingrediente naturale care să nu aibă o acţiune agresivă precum tăiatul lor. Amestecă o linguriţă de ulei de măsline, una de lapte şi una de zahăr. Cu pasta obţinută masează pe cuticule cu mişcări uşoare timp de 2-3 minute. Clăteşte cu apă călduţă şi aplică o cremă cu textură grasă (vaselină, unt de shea). O altă metodă eficace constă în aplicarea unor uleiuri naturale (din cocos, de floarea soarelui sau de migdale), după ce ai ţinut în prealabil mâinile câteva minute în apă călduţă.
Pentru un efect sporit, după ce ai aplicat uleiul, poartă timp de câteva ore mănuşi din plastic. În paralel cu tratamentele naturale, poţi folosi şi o cremă specială pentru îndepărtarea cuticulelor, care să conţină acid citric, acesta acţionând benefic asupra pieliţelor întărite. După ce ai lăsat să acţioneze, masează cuticulele cu un prosop pentru a îndepărta celulele moarte şi clăteşte cu apă călduţă.
Pentru cuticulele tăiate şi inflamate aplică un amestec obţinut dintr-o linguriţă de miere, una de ulei de măsline şi câteva picături de extract de aloe vera, de 3 ori pe săptămână.
Pentru sănătatea cuticulelor evită consumul de alcool, grăsimi, zahăr şi include în dieta zilnică alimente cu un conţinut bogat în vitamine: A, B, C, D şi E, calciu, proteine şi zinc.