Iată un desert incredibil de gustos, nu se coace şi se prepară din ingrediente ieftine şi la îndemâna oricui.
L-am testat şi eu. Rezultatele au fost uimitoare iar despre savurat ce să spun? A dispărut rapid din frigider.
Ingrediente:
– 250g unt de preferinţă cel nesărat
– 200g zahăr
– 200g griş
– 100-150g biscuiţi rotunzi sfărâmicioşi
– 1l de lapte
– 1 cutie piersici conservă 900g
– 3 gălbenuşuri de ou
– 2 linguri gelatină 20g
– 1 lingură cacao
– 2 bucăţi kiwi pentru decor
Preparare:
Fierbeţi grişul cu lapte, amestecând continuu. Lăsaţi amestecul să se răcească. Bateţi untul moale cu mixerul şi adăugaţi zahărul. La sfârşit adăugaţi gălbenuşurile unul câte unul şi continuaţi să bateţi. În masa obţinută puneţi câte o lingură de terci de griş amestecând continuu până îl încorporaţi pe tot în crema cu unt. Împărţiţi compoziţia în două părţi egale iar în una dintre ele, adăugaţi cacao.
Aşezaţi biscuiţii într-o formă detaşabilă ( diametrul de 23 cm) tapetată cu hârtie de copt. Puneţi deasupra primul strat de cremă cu cacao, apoi crema albă.Nivelaţi şi daţi tortul la frigider.
Scurgeţi piersicile printr-o sită. În siropul de piersici puneţi gelatina şi lasaţi timp de 10 minute, ca să se umfle. Mărunţiţi piersicile cu blenderul sub formă de piure. Încălziţi siropul cu gelatină până aceasta se va dizolva complet.
Adăugaţi 2 linguri de piure de piersici în gelatină ca să echilibraţi temperatura apoi amestecaţi cu piureul rămas. Scoateţi tortul din frigider şi turnaţi deaupra piureul de fructe. Daţi tortul la frigider, ca să se întărească jeleul. Scoateţi tortul din frigider şi îndepărataţi forma. Cu fructele de kiwi curăţate şi tăiate rondele decoraţi prăjitura. După preferinţă, puteţi decora tortul cu alte fructe sau gem.