Am încercat mai multe rețete de chec, dar recunosc că asta este cea mai apropiată de sufletul meu. Aduce o aromă în toată casa și este atât de savuros, încât pur și simplu nu te mai saturi să-l mănânci. Și ai vrea încă și încă o felie.
Chec cu mac. Un desert irezistibil şi sănătos!
Am pregătit de nenumărate ori acest chec şi de fiecare dată succesul a fost garantat. Toată lumea, prietenii şi familia l-au consumat cu plăcere.Acest desert este cu adevărat irezistibil datorită macului puţin crocant şi al aluatului pufos. Nu vom ignora nici beneficiile macului pentru organism. Seminţele de mac au un conţinut important de proteine, glucide, fibre şi vitamine A, C, E, precum şi B,fosfor, magneziu, sodiu, potasiu, seleniu, calciu, fier, zinc şi cupru. Toate acestea ajută procesul digestiei şi tratează bolile de stomac.
Iată de ce aveţi nevoie.
Ingrediente
– 5 ouă
– 200g zahăr pudră
– 200g unt la temperatura camrei
– 200g seminţe de mac
– 100g făină
– 1 lingură praf de copt
– 1 linguriţă esenţă de vanilie
– 1 lingură rom sau esenţă de rom
– 1 lingură praf de scorţişoară
– stafide, după gust
Preparare
Se fierbe macul într-o cratiţă mică cu apă timp de 5 minute (dacă este măcinat, nu se mai fierbe). Acoperiţi cratiţa cu un capac şi lăsaţi macul să se umfle. Strecuraţi-l peste 20 de minute.
Într-un bol bateţi untul cu zahărul până obţineţi o cremă spumoasă. Adăugaţi esenţa de vanilie, praful de scorţişoară şi romul. Puneţi gălbenuşurile, unul câte unul şi treptat făina care a fost amestecată în prealabil cu praful de copt. Adăugaţi macul strecurat. Albuşurile se bat spumă şi le adăugaţi în aluat. Se amestecă uşor cu o spatulă de jos în sus. Adăugaţi stafidele şi mai amestecaţi uşor. Aluatul se toarnă într-o formă unsă cu unt.Coaceţi checul în cuptorul preâncălzit la temperatura de 180 de grade C, timp de 30-40 de minute.
Citește și: