Oricine, oricând şi oricum poate găti atunci cand o face cu puţină pasiune şi multă iubire. Fetiţa mea, îmi spune că atunci când intră în bucătărie, aceasta se transformă într-un tărâm magic unde ingredientele devin culorile de pe paleta pictorului, iar rezultatul este un “tablou” frumos şi delicios. Și, fiindcă Postul Crăciunului are și zile cu dezlegare la pește, vă propunem rețetă cu somon și portocale la cuptor,
Fiecare dintre noi avem amintiri cu mirosurile îmbietoare din copilărie, când bunica sau mama ne pregăteau ceva de mâncare. Lupta cu timpul care se scurge foarte repede, nu ne poate împiedica să pregătim câte ceva pentru cei dragi. Luaţi-vă ca aliaţi copii şi veţi descoperi în ei un ajutor de nădejde şi o reală bucurie că pot participa o activiatate alături de voi. Nu căutaţi perfecţiunea. În bucătărie creativitatea şi dorinţa de a-i surprinde pe cei dragi cu ceva gustos este tot ce contează.
Somon cu portocale la cuptor
Iată de ce aveţi nevoie
– 800 g file de somon fără piele şi fără oase
– 70 g stafide
– 3 linguri ulei de măsline
– coaja şi sucul de la 2 portocale medii
– 2- 3 ardei capia
-2-3 ardei portocalii
– sare şi piper
– câteva fire de pătrunjel verde
– seminţe de pin (opţional)
Preparare somon cu portocale la cuptor
Peştele tăiat în felii egale se pune într-un vas mare. Se adaugă 2 linguri de ulei de măsline, sare ,piper (mai mult), şi coaja rasă de la portocale. Amestecăm bine peştele cu aceste condimente, îl acoperim şi îl lăsăm la marinat în frigider cel puţin o oră.
Într-un bol mic punem stafidele peste care adăugăm sucul de portocale.
Încălzim cuptorul la 200 g C.
Punem ardeii tăiaţi felii, într-o tavă mare de friptură peste care adăugăm uleiul rămas. Condimentăm cu sare şi piper şi dăm la cuptor timp de 30 de minute.
Peste ardei aranjăm bucăţile de peşte, seminţele de pin şi stafidele, apoi turnăm sucul de portocale. Băgăm tava la cuptor timp de 15 minute până cînd peştele este pătruns. Presărăm pătrunjel verde şi servim.
Citește și: