
O reţetă delicioasă şi gustoasă şi ca să-ţi fie mai uşor atunci când o prepari, ţine fasolea la înmuiat peste noapte şi schimbă-i apa doar înainte de a o pune la fiert.
Ingrediente:
– 1 sfeclă roşie
– 1 morcov
– 1 roşie medie
– 1 linguriţă de hrean ras
– 2 linguri pastă de tomate
– câteva crenguţe de cimbru verde
– 800g fasole boabe
– 500ml suc de roşii
– 2 linguri de ulei
– sare
Preparare:
Pune fasolea la fiert în apă rece cu sare pentru 30 de minute. Adaugă sfecla tăiată cubuleţe şi lasă la foc mediu până fasolea este aproape fiartă. Separat , căleşte în ulei morcovul ras şi ceapa tocată, peste care adaugi pasta de tomate şi mai laşi încă un minut pe foc. Toarnă-le în oala cu fasole, adaugă hreanul, sucul de roşii şi cimbrul. Lasă să fiarbă toate ingredientele şi condimentează după gust.