Putem să ne bucurăm de mere și într-un tort delicios pe care îl putem prepara numaidecât. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente, iar gustul este extraordinar.
Am pregătit acest tort în ideea că fiind iarnă, merele şi nucile pe lângă faptul că sunt foarte sănătoase, sunt şi de sezon.
Tort cu mere şi nucă
Iată de ce aveţi nevoie.
Ingrediente
– 2 mere de mărime medie
– 3 ouă
– 100g nuci sfărâmate
– 100g cacao
– 330g făină
– 200g zahăr (eu am folosit zahăr pudră)
– 220g unt topit
– 100 ml lapte
– 10g praf de copt
Preparare
Bateţi ouăle spumă, adăugaţi zahărul, laptele şi le amestecaţi până la omogenizare. Ulterior, adăugaţi făina cernută, praful de copt şi cacao. Amestecaţi uşor să nu rămână cocoloaşe.
Untul topit se toarnă în compoziţie. Merele curăţate de coajă şi căsuta de seminţe, le tăiaţi cubuleţe şi le puneţi în aluat împreună cu nucile sfărâmate. Turnaţi compoziţia într-o tavă de tort cu inel detaşabil şi tapetată cu hîrtie de copt. Daţi la cuptorul preâncălzit la temperatura de 180 de grade C, aproximativ 40 de minute, până trece testul scobitorii. Ornaţi după gust.
Citește și: