Astrologii spun că zodiile au o mare influenţă asupra oamenilor, astfel că pentru fiecare semn zodiacal există anumite caracteristici legate de stilul vestimentar, parfumuri preferate, bijuterii, etc. Iată şi câteva preferinţe culinare şi alimente sănătoase specifice fiecărei zodii.
Berbec (21 martie – 21 aprilie)
Pentru cei născuţi în Berbec ar trebui să încerce mai mult decât oricine să mănânce cu măsură. Printre alimentele indicate a fi consumate mai des se numără: orezul brun, roşii, spanac, linte, dovleac. Se pare că ideile culinare nu te ocolesc şi aspectul preparatelor ocupă un loc important. Evită alimentele condimentate.
Taur (22 aprilie – 21 mai)
Este o perioadă bună să înveţi reţete noi, să faci asta de la cei care se pricep. Nu ţi-ar strica nici puţină organizare în privinţa obiceiurilor culinare. Mănâncă mai multe legume, sparanghel, sfeclă, dovleac şi evită pe cât posibil carbohidraţii. Se pare că în ultima vreme sari peste mese.
Gemeni (22 mai – 21 iunie)
Treci printr-o perioadă de maximă creativitate. Te vei surprinde cu felul de a găti diverse preparate, mai ales dulciuri. Înceracă să consumi mai multe fructe şi legume: portocale, mere, prune, morcovi spanac, roşii, ţelină. Evită alimentele cu mucegaiuri şi nu ceda uşor în faţa tentaţiilor culinare, mai ales dacă au ciocolată.
Rac (22 iunie – 22 iulie)
Este cea mai bună perioadă să te gândeşti la unele schimbări în meniul obişnuit. Înceracă să consumi fructe, banane, legume preparate la abur, broccoli, varză, conopidă, roşii, alge marine, iaurt. N-ar fi rău să încerci reţetele altor culturi, de pildă un chec aperitiv ca în Spania sau roşii umplute în stil italienesc şi evită alimentele uleioase, dulciurile rafinate.
Leu (23 iulie – 22 august)
Mâncărurile tale preferate sunt cele rafinate. Astfel că la cină, tinzi să alegi vânat, dar e mai bine să guşti carnea slabă şi legumele, care fac bine inimii tale sensibile. Caută să consumi alimente bogate în magneziu, banane, nuci, migdale, spanac, citrice, mere, piersici şi evită produsele lactate şi alimentele condimentate.
Fecioară (23 august – 21 septembrie)
Este indicat să mănânci multe alimente care conţin potasiu, roşii, varză, banane, condimente, supe, suc de fructe şi de lămâie, migdale. Ideal ar fi să ai un regim de viaţă vegetarian, dar dacă nu este posibil încearcă să consumi carne albă. Evită alimentele grele, ciocolata. Altfel sistemul tău digestiv sensibil poate avea mult de suferit.
Balanţă (22 septembrie – 22 octombrie)
Pentru tine mâncarea sofisticată este la fel de importantă ca atmosfera în care iei masa. Îţi plac la nebunie condimentele, dar ai grijă să nu le consumi în exces. Înceracă să consumi fructe, mere, struguri şi legume preparate la aburi, brânzeturi, nuci, migdale, cereale integrale, ovăz şi evită băuturile carbogazoase, dulciurile rafinate şi alimentele cu mucegaiuri.Ar fi bine dacă ai reuşi să renunţi la ele treptat şi să ai un regim culinar mai echilibrat.
Scorpion (23 octombrie – 21 noiembrie)
Pentru cei născuţi sub acest semn zodiacal este bine ca în alimentaţie să nu uitaţi de fructe, banane, cireşe negre, cocos şi legume preparate la abur, praz, sparanghel, conopidă, brânzeturi, salată, linte, migdale. Evită alimentele cu mucegaiuri şi pe cele uleioase. Invită o prietenă la tine pentru câteva tarte cu brânză, un peşte la grătar cu legume, numai bune pentru a depăna amintiri.
Săgetător (22 noiembrie – 20 decembrie)
Ai grijă să consumi măcar cei doi litri de apă recomandaţi zilnic. Numai aşa vei rămâne în formă. De asemenea, este bine să încerci să nu mănânci peste măsură. Înlocuieşte dulciurile cu fructele tale preferate portocale, mere, pere, struguri, căpşune,cireşe sau vişine. Evită alimentele condimentate.
Capricorn (21 decembrie – 19 ianuarie)
Pentru a-ţi menţine corpul în condiţii bune şi a-ţi întări oasele, partea cea mai sensibilă a ta, ai nevoie de alimente care conţin calciu. Consumă cât mai multe preparate din peşte, supe, dar şi broccoli, varză, spanac, fasole, brânză, soia, smochine. Evită alimentele grele, picante, ciocolata.
Vărsător (20 ianuarie – 18 februarie)
Ai multă creativitate în bucătărie şi ai dori să prepari reţete noi. Încearcă să uimeşti membrii familiei gătind pulpă de iepure cu ciuperci sau curcan la cuptor sau un rasol de viţel în crustă picantă, doar îţi plac astfel de mâncăruri. Nu uita să consumi fructe, mere, portocale, pere şi legume preparate la abur, iaurt de soia, ghimbir. Evită alimentele cu mucegaiuri şi dulciurile.
Peşti (19 februarie – 20 martie)
Mare atenţie la alimentele care îţi pot afecta sistemul circulator, mai ales că extremităţile corpului sunt cele mai sensibile părţi ale tale. Consumă mai multe cereale integrale, fructe, mere, struguri, portocale şi legume preparate la abur. Partea bună este că nu îţi plac mâncărurile grele, tradiţionale, ci mai degrabă cele ale bucătăriilor exotice.
Citeşte si: