
Dacă ești vegan de puțină vreme și sau te gândești să treci la un astfel de stil de viață, se poate să te întrebi unde îți vei găsi sursele de calciu, dacă nu mai mănânci lapte sau alte produse lactate. Multe plante conțin calciu – verdețuri, unt de migdale, diverse tipuri de fasole.
Pentru că vrem să-ți venim în ajutor, am alcătui o scurtă listă cu surse vegane de calciu pe care le găsești în natură. Nu este deloc complicat, ba am putea spune că este foarte simplu.
Surse vegane de calciu – Soia
Cunoscută pentru conținutul bogat de proteine, boabele de soia sunt o sursă foarte bună de calciu. O cană cu edamame (soia verde) fierte conține 175 g de calciu, iar una de lapte de soia conține până la 368 mg.
Surse vegane de calciu – Smochine
10 smochine uscate conține 140 mg de calciu. În plus, smochinele sunt bogate în fibre și fier.
Surse vegane de calciu – Fasolea
Această fasole conține calciu: 125 mg la o cană. Folosește fasolea în mâncare de fasole, în supe, salate și alte mâncăruri vegane preferate.
Surse vegane de calciu – Kale
Acest tip de salată, foarte gustos, conține 94 mg de calciu la o cană. Pune kale în salată, pe sendviciuri sau în smoothiuri verzi.
Surse vegane de calciu – Lapte de migdale
O cană de lapte de migdale conține 450 mg de calciu. Pune-l peste cereale, cu gustări sau bea-l simplu.
Surse vegane de calciu – Legumele cu frunze de culoare verde închis
Pătrunjelul, spanacul, busuiocul, rucola, algele, broccoli, urzicile, cimbrul şi mărarul au un conţinut ridicat în calciu. De aceea este recomandat să le incluzi în dietă.
Mai sunt și alte surse naturale de calciu: Lapte de canepa (1 cana contine 460 mg), Broccoli(1 cana contine 95 mg), Fenicul proaspat (1 medium bulb contine 115 mg), Afine (1 cana contine 40 mg), Coacaze negre (1 cana contine 62 mg), Portocale (1 portocala contine intre 50 si 60 mg), Caise uscate (1/2 cana contine 35 mg), Curmale (1/2 cana contine 35 mg), Anghinare (1 anghinare de marime contine 55 mg) etc.
Citește și: