Beneficiile ghimbirului asupra sănătății

Rudă cu turmenicul şi cardamomul, ghimbirul este folosit ca leac şi mirodenie de peste 5000 de ani. Originar din sud-estul Asiei, ghimbirul este folosit cu succes în bucătăriile din întreaga lume. Rizomul(rădăcina), este partea din ghimbir  care se foloseşte atât în bucătărie, cât şi în tratamentele naturiste. Comercializat şi sub formă de capsule, pudră sau…

Read more

Prăjitură cu brânză de vaci şi fructe uscate. Un deliciu pentru întreaga familie

Oricine, oricând şi oricum poate găti atunci cand o face cu puţină pasiune şi multă iubire. Fetiţa mea, îmi spune că atunci când intră în bucătărie, aceasta se transformă într-un tărâm magic unde ingredientele devin culorile de pe paleta pictorului, iar rezultatul este un “tablou” frumos şi delicios. Fiecare dintre noi avem amintiri cu mirosurile…

Read more

(VIDEO) Alimentația de toamnă. Sfatul nutriționistului și mesele ideale

Se vorbeşte despre faptul că fiecare anotimp are particularităţile lui şi anumite influenţe asupra organismului nostru. Este  toamnă şi, cu siguranță,  am vrea să ştim care sunt influenţele și schimbările pe care acest anotimp le aduce asupra organismului nostru. La această întrebare şi nu numai, ne-a răspuns Alina Stoica, medic nutriționist și colaboratoare a site-ului…

Read more

Deliciosul tort de lapte de pasăre. Secretele rețetei originale

Laptele de pasăre… Mit sau realitate? Unii ne întrebăm dacă acest preparat chiar există, însă de-a lungul timpului, au apărut povești și legenge despre laptele de pasăre. Despre laptele de pasare aflam din miturile sau povestile multor popoare. Se spune ca in alte vremi, femeile, cand doreau sa-si domoleasca efectul sagetilor lui Cupidon cu alti…

Read more

Ceaiul de merișor, aliatul organismului în zilele de toamnă

Merișoarele sunt delicioase consumate ca atare sau adaugate în cereale, prăjituri sau diferite mâncăruri. Prea putine dintre noi, însă, știm că ele pot fi savurate și în ceaiuri, fie în combinație cu alte ierburi sau de sine stătătoare. Ceaiul de merisor are o savoare specială, însă principalul motiv pentru care merită să îl consumi sunt…

Read more

De ce sunt acizii grași importanți pentru organism. Sfatul nutriționistului

Acizii grași sunt esențiali pentru toate funcțiile organismului. Creierul, mușchii, sistemul circulator și respirator, pielea depind de ei. Așa că, Omega-3 și omega-6 sunt acizi grași esențiali. Alina Stoica, nutriționista și colaboratoarea blogului ne-a explicat de ce și cât de utili sunt pentru organism.  „Esențial” înseamnă că organismul nu poate produce singur acești compuși, ci…

Read more

Gustoase, dar un pericol. Alimentele care ne pot afecta inteligența

Toți vrem să  consumăm acele alimente-minune care să ne ajute organismul să funcționeze cât mai bine. Cu alte cuvinte, avem alegeri ciudate! De ce?- Căutăm super-alimentele, însă haideți să recunoaștem că, până la urmă, căutăm și acele alimente care să ne încânte papilele gustative. Chiar dacă nu sunt cele mai benefice pentru organismul nostru… Pe…

Read more

Am gătit supă cremă de morcovi împreună cu fetița mea

Oricine, oricând şi oricum poate găti atunci cand o face cu puţină pasiune şi multă iubire. Fetiţa mea,  îmi spune că atunci când intră în bucătărie, aceasta se transformă  într-un tărâm magic unde ingredientele devin culorile de pe paleta pictorului, iar rezultatul este un “tablou” frumos şi delicios. Fiecare dintre noi avem amintiri cu mirosurile…

Read more

Pericolele gumei de mestecat. Avertismentul nutriționistului

De câte ori, atunci când le cumpărăm gumă de mestecat celor mici- dar și atunci când cumpărăm pentru noi- suntem atenți la ceea ce scrie pe eticheta produsului? Eu vă spun, din proprie experință, că nu am făcut asta niciodată… Ei bine, nutriționista Alina Stoica, colaboraratoarea blogului zaina.ro ne spune lucruri extrem de importante despre…

Read more

Cum să prepari un mic dejun sănătos. Care este ingredientul de bază

Hrișcă cu nuci, stafide si coacaze – un mic dejun sanatos. Ce altceva ți-ai mai dori într-o dimineață de octombrie? Pentru că, de obicei mâncăm pe fugă, vă propun să încercați rețeta de mai jos. Este consistentă, se prepară repede și este delicioasă! Hrisca cu nuci, stafide si coacaze Ingrediente: 40 g hrisca, 2 lingurite de…

Read more

(FOTO) Cum să faci pizza cu blat subţire împreună cu copilul tău

Oricine, oricând şi oricum poate găti atunci cand o face cu puţină pasiune şi multă iubire. Fetiţa mea,  îmi spune că atunci când intră în bucătărie, aceasta se transformă  într-un tărâm magic unde ingredientele devin culorile de pe paleta pictorului, iar rezultatul este un “tablou” frumos şi delicios. Fiecare dintre noi are amintiri cu mirosurile…

Read more

Cum să faci o salată de fructe rapidă. Desert cu multe proteine

Această salată de fructe este o rețetă pe bază de avocado, care este cel mai important aliment pe care îl putem folosi atunci când suntem vegani sau vrem sa înlocuim proteina animală. Despre avocado ți-am mai povestit și în alt material.Avocado este într-adevar un aliment complet, pe care îl putem introduce în alimentația noastră atât…

Read more