Toamna pune din ce în ce mai mult stăpânire pe situație. Zilele friguroase își intră în drepturi, așa că haideți să ne căutăm câțiva aliați de nădejde! Ce spuneți de o rețetă simplă de gutui cu scorțișoare și cu miere? Sună minunat! Un desert foarte ușor de preparat cu care să vă răsfățați în zilele răcoroase de toamnă sunt fructele coapte la cuptor. În plus, sunt sănătoase și un adevarat regal pentru copii. Ce spuneți, încercăm? Așteptăm păreri! Să aveți poftă bună!
Gutui cu scorțișoară și miere
Ingrediente
- 4 lingurite zahăr tos
- 25 g unt împărţit în patru
- 4 lingurite miere
- 2 lingurite scorţişoară
- 4 cuişoare
- 4 gutuiu medii
Mod De Preparare
1. Se spală şi se taie gutuile în două, pe orizontal, cam la 2/3. Se înlătură căsuţa cu seminţe şi apoi se pun gutuile în tava în care se vor coace.
2. În fiecare gutuie se înfige câte un cuişor şi apoi mijlocul se umple cu câte o linguriţă de miere, se presară scorţişoară, se pune o bucăţică de unt şi se presară o linguriţă cu zahăr.
3. În tavă se toarnă puţină apă şi se dă la cuptor pentru o oră. Din când în când, se stropeşte gutuia cu suc din tavă.