Nu sunt o mare bucătăreasă, dar îmi place din când în când să mă mai joc prin bucătărie încercând fel și fel de rețete. De data aceasta, m-am gândit să încerc o rețetă de chec cu ciocolată, un execelent desert, sau o gustare pentru ceai sau cafea. Mi-a ieșit delicios, așa că am decis să-ți spun și ție cum se prepară, și mai ales ce trucuri am folosit.
Am pornit de la ideea că nu există om pe planeta asta căruia să nu-i placă ciocolata. Și atunci mi-am zis să încerc să fac această rețetă pe care am luat-o de la o prietenă și căreia i-am dat o amprentă personală. O să vezi!
Vei găsi în rețeta mea și chipsuri de ciocolată, pe care îi vei descoperi cu fiecare felie tăiată. Pentru a nu se duce la fund, trebuie amestecate cu niște nuci sau alune și date prin două lingurile de făină. Astfel vor rămâne și destribuite în mod uniform prin toată prăjitura.
Ingrediente pentru 2 checuri cu ciocolată
- 16 linguri de unt, la temperatura camerei
- 2 căni + 2 linguri de făină, cernută
- 1 cană apă clocotită
- 150 g ciocolată amăruie, răzuită
- 2 linguri cacao
- 1 linguriță cafea instant
- 1 linguriță praf de copt
- 1 1/2 linguriță sare
- 1 cană nuci sau alune zdrobite
- 1 cană chipsuri de ciocolată
- 1 cană zahăr
- 1 cană zahăr brun
- 3 ouă, la temperatura camerei
- 2 lingurițe esență de vanilie
Mod de preparare checuri cu ciocolată
Încinge cuptorul. Unge cu puțină grăsime formele de chec, și apoi pune hârtie de copt, apoi unge-le și pudrează-le cu puțină făină,
Toarnă apa clocotită într-un vas, adaugă ciocolata amăruie, cacaua și cafea instant și amestecă până când se topește ciocolata. Lasă deoparte să se răcească timp de 15 minute.
Într-un vas mediu, cerne făina, cu praful de copt și sarea și dă deoparte. Într-un alt vas, amestecă nucile sau alunele, chipsurile de ciocolată și 2 linguri de făină și dă deoparte.
În bolul unui mixer electric cu padele, mixează untul, zahărul tot, timp de 2 minute. Apoi, dă mixerul mai încet, adaugă ouăle, unul câteunul, apoi esența de vanilie, curățând pereții cu o spatulă din când în când.
Pune câte o treime, alternativ, din amestecul de făină, cel de ciocolată, începând și terminînd cu făina. Încorporează amestecul de nuci sau alune cu o spatulă de silicon sau cauciuc. Împarte aluatul în mod egal în cele două forme, netezește la suprafață, și lasă la copt 45-55 de minute, sau până trece testul scobitorii. (Testează în mai multe locuri pentru că este foarte posibil sănimerești un chip de ciocolată cald).
Lasă să se răcească în forme 30 de minute, apoi îi poți scoate pe o tavă și lăsa să se răcească la temperatura camerei. Poți presăra zahăr pudră pe deasupra.