Pe cât de simplă e, pe atât e de delicioasă. Este un fel de mâncare perfect pentru serile răcoroase de toamnă, la care poți bea un vin roșu sau rose. Urmărește pașii în care se prepară această rețetă de conopidă cu brânză la cuptor și vei obține un preprata delicios. Dacă încerci rețeta, lasă un comentariu și spune-mi cum ți s-a părut.
Ingrediente pentru rețeta de conopidă cu brânză la cuptor
1 conopidă de mărime medie, pe care o tăiați în buchețele mai mari
40 g unt
40 g făină
400 ml lapte
1 linguriță muștar
100 g brânză cheddar sau cașcaval, răzuit
sare
piper proaspăt măcinat
Mod de preparare pentru conopidă cu brânză la cuptor
Încinge cuptorul la 190 de grade Celsius sau poziția 5 dacă este pe gaz.
Spală conopida și pune-o într-o cratiță mare cu apă cu sare. Lasă încă 3-5 minute după ce a început să fiarbă, până când conopida este aproape moale, dar destul de fermă. Apoi toarnă într-o sită și lasă să se scurgă.
Pentru a face sosul, topește untul într-o tigaie de mărime medie și amestecă cu făina. Lasă la foc mic 1-2 minute. Apoi dă tigaia la o parte și adaugă treptat laptele, câte puțin, amestecând în același timp. Apoi pune din nou tigaia pe foc mediu și lasă să fiarbă amestecul, amestecând constant. Lasă pe foc 2 minute, apoi dă la o parte.
Încorporează muștarului și două treimi din brânză sau cașcaval și dă deoparte. Aranjează conopida într-un vas rezistent la cuptor. Toarnă sosul peste conopidă, acoperind legumele în întregime. Presară pe deasupra restul de brânză sau de cașcaval și lasă la cuptor 25-30 de minute, sau până se rumenește puțin pe deasupra.
Zaina
Citește și: