Aceste fursecuri cu dovleac sunt gustarea perfectă a toamnei! Eu le fac cu fulgi de ovăz, sunt mai moi. Condimentele acestui anotimp scot la suprafață ce este mai gustos. Cum sunt aceste fursecuri cu dovleac.
– Ce naiba se întâmplă aici? mă întreaba prietena mea, care se uită la masa plină cu tot felul de produse.
– Ce?
– Câți dovleci ai cumpărat?
– Numai șapte. Să ne ajungă toată toamna. Și poate și iarna, am răspuns eu. Chiar sunt prea mulți? Eu cred că nu.
Poate are dreptate prietena mea, dar îmi place să fac tot felul de preparate cu dovleac, așa că eu cred totuși că nu am luat așa mulți. Au o textură extraordinară, și sunt extrem de delicioși în deserturi, mai ales. Eu îți propun acum această rețetă de fursecuri cu dovleac pe care te sfătuiesc să le lași să se răcească înainte de a le mânca și să șe așezi într-un vas întins, în straturi, cu hârtie de copt sau folie de plastic între straturi.
Ingrediente pentru fursecuri cu dovleac
- 1 cană unt, la temperatura camerei
- 1 cană zahăr brun
- 1 cană zahăr alb
- 1 ou
- 1 linguriță esență de vanilie
- 1 cană piure de dovleac fiert
- 2 căni făină
- 1 1/3 cană fulgi de ovăz
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță scorțișoară măcinată
- 1 linguriță cardamom măcinat
- 1/2 linguriță sare
- 1 cană semințe de dovleac
- 1 cană stafide uscate
Cum se prepară fursecurile cu dovleac
Încinge cuptorul.
Bate ingredientele umede: Untul cu zahărul brun și cel alb până se face face ca o spumă, timp de 3 minute. Adaugă ouăle, esența de vanilie și piureul de dovleac și mai batetimp de 3 minute.
Amestecă ingredientele uscate: Într-un alt vas, amestecă făina cu fulgii de ovăz, praful de copt, sarea, cardamomul și scorțișoara.
Fă aluatul: Adaugă încet spuma de unt peste amestecul de ingrediente uscate, până se combină uniform. Apoi încorporează și semințele de dovleac și stafidele.
Coace-le: Ia cu lingura din aluat și așază pe hîrtie de copt pe care o pui în tavă. Lasă 13-15 minute la cuptor, până se usucă la suprafață și se rumenesc ușor pe margine.
Lasă-le să se răceascăm în tavă timp de câteva minute, apoi așază-le în vasul preferat. Poți să le ții înr-un recipient ermetic chiar și o săptămână.
Citește și:
Deliciosul tort de lapte de pasăre. Secretele rețetei originale