Aceasta este o rețetă pe care o vei aprecia cu siguranță. Nu numai că are un gust foarte bun, dar este și o masă completă și echilibrată din punct de vedere nutrițional. Îmi place să obțin asta într-o singură farfurie. Este foarte ușor de preparat, și poate fi un prânz sau o cină ideale.
Și îți dau un pont: cu cât vei lăsa mai mult timp în frigider această salată, cu atât va fi mai gustoasă.
Ingrediente pentru salată de conopidă (4-6 porții)
- 1/3 cană ulei de măsline
- 3 căni oțet de vin alb
- 1 lingură zeamă de lămâie
- sare și piper după gust
- 1 conopidă tăiată în bucăți mici
- 1/4 cană ceapă tocată
- 1/4 cană pătrunjel tocat
- 2 căței usturoi tocați
- 1 cană roșii cherry tăiate în jumătăți
- 1 avocado tăiat în cuburi
- 1 cană cașcabal sau brânză cheddar răzuită
Cum se prepară salata de conopidă
Amestecă uleiul de măsline cu oțetul de vin alb, zeama de lămâie, sarea și piper într-un vas.
Într-un bol mare, amestecă pătrunjelul, conopida, ceapa, usturoiul, brânza, avocado și roșiile.
Stropește cu vinegreta și amestecă. Lasă la frigider înainte de a mânca măcar o oră.
Zaina
Citește și: