Știm că există carbohidrați buni și carbohidrați răi,și că trebuie să stăm departe de cei răi dacă încercăm să slăbim. Dar, deși există această idee, se pare că unii dieteticieni încă nu știu care sunt carbohidrații care ajută la sănătatea metabolismului și care îl pun la pământ.
De fapt, este vorba despre un singur fel de mâncare la care, spun experții, ar trebui să fim atenți dacă vrem să pierdem în greutate, și care nu ar trebui mâncat după prânz din cauza efectelor negative asupra metabolismului: sendvișul. De ce? Pentru că probabil folosești pâinea care nu trebuie…
Sendvișurile și prînzul au devenit sinonime. Masa de prânz este una dintre cele mai ușor de preparat și nici nu cere mult timp. Majoritatea oamenilor aleg pâinea integrală atunci când fac sendvișuri datorită gustului și texturii, dar experții spun că este unul dintre cei proțti carbohidrați pe care îi putem mânca în această combinație. Dar de ce?
Pâinea integrală ar trebui să fie sănătoasă, nu? Ei bine, da, așa ar trebui, dar majoritatea brandurilor care fac astfel de pîine adaugăo serie de ingrediente nesănătoase care o fac îngrozitoare pentru metabolism.
„Pâine din făină integrală nu este întotdeauna ceea ce ar trebui să fie. Uitați-vă cu atenție pe etichetă. Orice are mult zahăr, sirop de porumb trebuie pus înapoi pe raft“, spune Mariana Pop, medic nutriționist și boli metabolice.
Poți folosi o pâine integrală, făcută în totalitate din făină integrală, dar care să nu conțină elemente dăunătoare pentru metabolism. Nutriționistul spune că în acest caz trebuie citită cu atenție eticheta și trebuie verificate ingredientele. „Trebuie căutat cuvântul grâu integral, care nu a fost procesat pentru a ști că este o pâine bună pentru noi“, explică ea.
Citește și: