O dată cu intrarea în sezonul virozelor, al gripelor și al altor afecțiuni respiratorii, devenim tot mai preocupați de cum ne menținem imunitatea crescută, pentru a reuși să facem față „asediului” acestor boli specifice anotimpurilor umede și reci.
Dna dr. Cristina Pavel, specialist în apifitoterapei, acupunctură, medicină de familie, cromoterapie și medicină cuantică, de la Centrul de Sănătate și Viață ARMONIA din București, ne spune de ce anume trebuie să ținem seama.
Cum ne menținem imunitatea – stil de viață corect
„Cel mai simplu ar fi să acționăm pentru menținerea și creșterea imunității prin abordarea unui stilul de viață sănătos”, este de pătere dr. Cristina Pavel. Cu alte cuvinte, să fim atenți la ce ne face bine, ce ne face rău, prin programul nostru zilnic. De exemplu, odihna, consumul de lichide, calitatea alimentelor.
„Din fericire, oamenii de la țară mai mult decât cei de la oraș au la dispoziție alimente ceva mai sănătoase, pentru că de multe ori în orașele mari nu ai siguranța că ceea ce cumperi nu e chimizat”, spune medicul, recomandând consumul de fructe și legume proaspete.
„Conțin vitamina C în cantitate suficientă, care este un foarte bun protector și este și un tratament bun pentru viroze”.
Cum ne menținem imunitatea – supliment de vitamina C
Nu se recomandă antibiotice, spune dr. Cristina Pavel, „dar la primele manifestări de viroză se poate suplimenta cu vitamina C, din surse naturale sau medicamentoase, pe gură sau injectabile”.
Acesta este un bun mijloc de întărire a imunității organismului și a posibilității de a lupta cu agenții infecțioși. „Se pot lua suplimente medicamentoase, dar țin să amintesc că există anumite categorii de remedii, de plante. Aș aminti, din ce avem noi, din flora noastră – și se găsește din abundență în România – CĂTINA. Nu degeaba a fost ea numită ginsengul românesc, pentru că e o bogăție de vitamine, minerale și uleiuri. Conține și vitamina A, vitamina C și vitamina E, care sunt antioxidanți puternii și previn în general toate procesele de îmbătrânire, de degenerare a organismului”.
Citește continuarea AICI